Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump tună și fulgeră: Iranul ar putea trece peste sancțiunile SUA cu ajutorul UE

Donald Trump nebun

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat că țara sa este pe punctul de a semna cu Uniunea Europeană un acord comercial privitor la exporturile de petrol, în pofida sancțiunilor impuse de către SUA, informează sputniknews.com, site-ul în limba engleză al agenției RIA Novosti, potrivit mediafax.

Citește și: Sorina Pintea, despre vaccinare! ‘Aşteptăm finalizarea acestor discuţii privind obligativitatea vaccinării şi aprobarea Legii vaccinării’

El a declarat că un mecanism similar cu INSTEX (instrument creat de către Marea Britanie, Franța și Germania pentru a permite achiziția de bunuri de strictă necesitate supuse unor diverse sancțiuni, n.r.) ar urma să fie implementat în parteneriat cu mai multe state membre ale Uniunii Europene, dar și cu Rusia și Turcia.

„Versiunea iraniană a INSTEX este o companie numită SATMA. Uniunea Europeană a fost informată despre aceasta”, a adăugat ministrul, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Șoc total! Un cunoscut om de afaceri a fost reținut, după ce și-ar fi omorât bunica

„Iranul și Uniunea Europeană sunt pe punctul de a semna un acord, care, în ciuda sancțiunilor americane, va face posibile livrările de petrol iranian”, a declarat Zarif.

Ministrul a mai adăugat și că Iranul va lua măsuri în ceea ce privește Acordul nuclear, în cazul în care Uniunea Europeană nu va ajuta Teheranul să facă față sancțiunilor americane.

Citește și: Olguța Vasilescu intră la rupere! Cum a băgat bani în buzunarele românilor: Cele mai mari din ultimii 30 de ani

Administraţia Donald Trump a anunţat că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile SUA privind importurile de petrol din Iran, intensificând presiunile asupra regimului de la Teheran. Decizia, care a intrat în vigoare la 1 mai, afectează în principal China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.