Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai industriei jocurilor video

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump va avea o întâlnire, joi, cu reprezentanţi ai industriei jocurilor video, pentru a discuta despre violenţa cu arme de foc, a anunţat Sarah Huckabee Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, scrie Variety.com, potrivit news.ro.

Încă nu a fost anunţat ce reprezentanţi ai industriei jocurilor video vor participa la această întâlnire.

Un purtător de cuvânt al Entertainment Software Association (ESA), care reprezintă dezvoltatori de jocuri video importanţi, a declarat că aceştia vor participa la întâlnire, dar resping ideea că jocurile lor contribuie la haosul generat de armele de foc în viaţa reală.

„Jocurile video sunt apreciate în întreaga lume şi numeroase autorităţi şi studii stiinţifice credibile au stabilit că nu există o legătură între jocuri şi violenţa din realitate”, a transmis Entertainment Software Association.

„La fel ca toţi americanii, suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu nivelul violenţei cu arme de foc din SUA. Jocurile video, fără nicio îndoială, nu reprezintă problema. Divertismentul este distribuit şi consumat la nivel mondial, dar SUA are un nivel mult mai ridicat de violenţă cu arme de foc decât alte naţiuni”, a adăugat aceasta.

După atacul armat de la un liceu din Parkland, Florida, din 14 februarie, soldat cu 17 morţi, Trump a participat la o şedinţă la Casa Albă pe tema siguranţei în şcoli. La acea şedinţă, preşedintele american a adus în discuţie subiectul violenţei din jocurile video şi filme.

„Trebuie să facem ceva în legătură cu ceea ce văd şi a felului în care percep ceea ce văd. Aud din ce în ce mai multe persoane spunând că nivelul de violenţă prezentat în jocurile video influenţează modul de gândire al oamenilor”, a spus Trump.

ESA a transmis, luni, că întâlnirea de la Casa Albă va oferi o oportunitate pentru reprezentanţii acestei industrii să vorbească despre modul de clasificare a jocurilor video, despre relaţia lor cu părinţii, precum şi despre instrumentele pe care le pun la dispoziţie pentru ca oamenii să poată lua decizii informate în materie de divertisment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.