Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump vrea ca ancheta sa să fie una civilă în ceea ce privește situația documentelor secrete găsite la Mar-a-Lago

politico.com
trump

Echipa legală a fostului preşedinte Donald Trump, candidat în cursa electorală prezidenţială, a cerut Camerei Reprezentanţilor din SUA, aflată sub controlul Partidului Republican, o soluţie legislativă pentru facilitarea încheierii anchetei în cazul documentelor clasificate, anunță Mediafax.

Echipa lui Trump a trimis o scrisoare Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor prin care cere "formalizarea procedurilor în cazul investigaţiilor" privind deţinerea neautorizată de documente clasificate. Trump este vizat de o anchetă de acest fel, după ce în reşedinţa sa din Mar-a-Lago, Florida, au fost descoperite documente clasificate din timpul mandatului prezidenţial.

Anchete civile, nu penale

Avocaţii lui Trump cer Camerei Reprezentanţilor să găsească o "soluţie legislativă", astfel încât anchetele de acest tip să fie civile, nu penale, conform publicaţiei The Hill. "Departamentul Justiţiei ar trebui să se retragă, iar comunitatea agenţiilor de informaţii ar trebui să efectueze o anchetă adecvată şi să furnizeze un raport Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor şi omologilor din Senat", arată o scrisoare pe care avocaţii lui Donald Trump - Timothy Parlatore, John Rowley, Jim Trusty şi Lindsey Halligan - i-au trimis-o preşedintelui Comisiei pentru Informaţii, Mike Turner.

"Este necesară o soluţie legislativă a Congresului pentru a împiedica Departamentul Justiţiei să continue investigaţii penale în cazuri care nu sunt penale", subliniază echipa legală a lui Trump.

Context

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au colectat în august 2022 documente din reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele au fost declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Într-un alt caz, secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al preşedintelui Joseph Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.