Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump vrea 'CAPUL' Procurorului General, dar consilierii îi cer să nu facă iar o greşeală

Breitbart
trump si Jeff Sessions

Preşedintele american, Donald Trump, este sfătuit de către consilierii săi să nu-l demită pe procurorul general Jeff Sessions, în pofida unor dispute dintre cei doi, potrivit unor surse familiare cu discuţiile din interiorul Casei Albe, relatează joi agenţia Reuters, conform agerpres.

La începutul acestei săptămâni, în mass-media au apărut relatări potrivit cărora Sessions şi-ar fi prezentat recent demisia, fapt ce-a sporit presiunea asupra lui Trump, în timp ce fostul director al FBI James Comey, care a fost înlăturat din funcţie pe neaşteptate luna trecută, se pregăteşte de audiere în Congres joi în legătură cu interacţiunile sale cu preşedintele american.

Citește și: Atac TERORIST asupra ambasadei SUA din Kiev. Poliţiştii sunt în alertă maximă - FOTO

Potrivit informaţiilor a două surse, Trump nu i-a acceptat demisia lui Sessions şi acum preşedintele este sfătuit să-l menţină în funcţie pe procurorul general, cel puţin pentru un timp.

Consilieri politici şi juridici de la Casa Albă i-au spus lui Trump luna trecută că o eventuală demitere a lui Jeff Sessions ar stârni o altă furtună politică şi ar face şi mai dificilă activitatea unor posturi cheie din cadrul Administraţiei sale, au precizat sursele sub rezerva anonimatului. ''Acesta este sfatul care i s-a dat (preşedintelui). Dar s-ar putea ca el să nu ţină cont'', a spus una dintre surse.

Un înalt oficial de la Casa Albă a confirmat că Trump a fost sfătuit de consilieri să-l menţină în funcţie pe Sessions, pentru că ''el este cel mai indicat pentru acest post''.

Reuters notează că Departamentul american al Justiţiei a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Trump este cunoscut pentru faptul că ignoră în mod repetat sfaturile din partea consilierilor săi apropiaţi.

Citește și: 'Tătuca' Putin NU are zile proaste. Explicaţia simplă a liderului de la Moscova

La începutul acestei săptămâni, Trump a afirmat că Departamentul Justiţiei, condus de către Sessions, s-a înşelat prezentând la Curtea Supremă ''o variantă atenuată, corectă din punct de vedere politic'', a interdicţiei sale de călătorie în cazul persoanelor originare din mai multe ţări cu populaţie majoritar musulmană. Răbufnirea lui a slăbit apărarea avocaţilor guvernului potrivit căreia interdicţia de călătorie, care a fost blocată de tribunale federale, nu s-a dorit a fi o interdicţie împotriva musulmanilor.

Conform relatărilor mass-media, Sessions şi-ar fi prezentat demisia din cauza tensiunilor cu Trump în legătură cu decizia sa de autorecuzare în ancheta federală referitoare la legăturile dintre asociaţi ai lui Trump şi oficiali ruşi conform căreia Rusia s-ar fi amestecat în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Sessions, ex-senator, a fost unul dintre primii parlamentari republicani care au aprobat candidatura lui Trump la alegerile prezidenţiale şi a avut un rol important în campanie. El s-a autorecuzat în ancheta referitoare la Rusia în martie, după ce nu a divulgat o reuniune pe care a avut-o cu ambasadorul Rusiei la Washington.

Trump şi Sessions erau împreună la Casa Albă pe 17 mai, când procurorul general adjunct Rod Rosenstein i-a luat prin surprindere numindu-l pe fostul director al FBI Robert Mueller în funcţia de consilier special pentru a conduce ancheta referitoare la Rusia.

Citește și: Donald Trump se implică: Cheamă liderii din Golf la Casa Albă, după ce pleacă Klaus Iohannis

După aflarea veştii, Trump l-a criticat puternic pe Sessions, acuzându-l că s-a autorecuzat în ancheta privind Rusia şi că a lăsat pe mâna lui Rosenstein numirea unui anchetator dinafară, au mai spus sursele.

Trump s-ar fi plâns, de asemenea, că Sessions nu l-a avertizat în legătură cu decizia lui Rosenstein. Departamentul Justiţiei a indicat că Sessions nu a avut nici un rol în decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.