Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupa americană de heavy metal Megadeth a susținut primul concert de la diagnosticarea solistului Dave Mustaine cu cancer

agerpres.ro
concert rock neonazisti

Trupa americană de heavy metal Megadeth a susținut primul concert live din ultimele șapte luni, de când solistul Dave Mustaine a fost diagnosticat cu cancer la gât, potrivit contactmusic.net, anunță MEDIAFAX.

Formația a susținut un show luni seară, înainte de concertul trupei Five Finger Death Punch de la Hartwell Arena din Helsinki, Finlanda.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Mustaine a părut a fi într-o formă bună, interpretând 12 piese, iar, după recital, basistul David Ellefson a mulțumit fanilor, pe Facebook, pentru "rugăciuni", care "sigur au avut efect" în privința colegului lor în vârstă de 58 de ani.

Până pe 20 februarie, trupa va susține alte 13 concerte din turneul european care a fost anulat în iunie 2019.

La acel moment, Mustaine a anunțat într-un mesaj pe Facebook că este bolnav: "Am fost diagnosticat cu cancer la gât. Este ceva ce trebuie luat în serios şi înfruntat - dar am mai înfruntat obstacole în trecut. Colaborez îndeaproape cu medicii şi urmez un plan de tratament despre care ei susţin că are o rată a succesului de 90%. Am început deja tratamentul".

"Din păcate, din cauza acestui lucru, trebuie să anulăm toate spectacolele din acest an. Turneul nostru se va desfăşura, totuşi, într-o formă sau alta. (...) Megadeth va fi pe scenă cât de curând se poate. Între timp, Kiko, David, Dirk şi eu lucrăm în studio la continuarea albumului «Dystopia», pe care abia aştept să o audă toată lumea. (...) Să ne vedem în curând", a mai scris Dave Mustaine.

Trupa americană de heavy metal Megadeth a fost formată în 1983, de Dave Mustaine, în urma plecării sale din Metallica. Pionieră a genului thrash metal american, Megadeth a devenit celebră în anii '80, membrii formaţiei schimbându-se însă frecvent, în parte din cauza problemelor notorii provocate de abuzul de substanţe interzise.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

Din 1983 până în 2002, Mustaine şi basistul Dave Ellefson au fost singurii membri constanţi în trupă. Formaţia s-a destrămat în 2002, după ce Mustaine a suferit o leziune severă a nervilor de la mâna stângă. Totuşi, după ce s-a recuperat fizic, acesta s-a reunit cu foştii colegi, în 2004, lansând albumul "The System Has Failed". Cel mai recent album al trupei este "Dystopia", lansat în 2016. Megadeth a vândut peste 38 de milioane de albume în toată lumea, trupa având 12 nominalizări la Grammy Awards.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.