Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupa Depeche Mode face apel la spiritul de revoltă cu noul album 'Spirit'

agerpres
Depeche Mode

Trupa britanică Depeche Mode revine mai în formă ca oricând cu 'Spirit', cel de-al 14-lea album de studio, prin care regii "new wave" se reinventează şi fac apel la spiritul de revoltă, relatează miercuri AFP. La patru ani după 'Delta Machine', care lăsa impresia de plafonare a trioului britanic după atâţia ani, acest nou album care va fi lansat vineri 17 martie ilustrează o recuperare a vitalităţii în registrul electro-rock al trupei.

Există o logică implacabilă pentru care sound-ul Depeche Mode rămâne la fel de actual. Pionieri ai pop-sinteticului, de la începutul anilor 1980, ei au făcut să evolueze acest gen până la reintroducerea prin forţă a riffurilor de chitară de la începutul anilor 1990, cu cel mai bun album al lor 'Violator' şi cel următor 'Songs of Faith and Devotion'. Foarte mulţi artişti îşi reclamă influenţa de la celebrul trio compus din Dave Gahan, Martin Gore şi Andrew Fletcher care au ştiut de-a lungul anilor să se reinventeze, cu mai mult sau mai puţin succes, şi care au vândut în întreaga lume peste 100 de milioane de exemplare din albumele lor.

'Spirit' este noul lor album prin care cei trei nu mai au nimic de dovedit, dar care impresionează prin piese precum 'Cover Me' sau 'The Worst Crime', şi dovedeşte o coerenţă şi o densitate atât în privinţa liniei sonore cât şi a textelor.

Întrebându-se unde sunt 'spiritualitatea' şi 'révolution', în cântece precum 'Going Backwards' şi 'Where's the Revolution', Depeche Mode fac trimitere la temele lor clasice pe care le-a neglijat în ultimul timp. Şi deşi conţinutul nu este obligatoriu politic piese ca 'Poorman' fac trimitere la poziţiile anticapitaliste din 'Construction Time Again' de la începutul anilor 80. De la 'Music for the Masses' lansat în 1987, care le-a permis să ajungă în topul SUA - un obiectiv urmărit de multe trupe de la britanicii Beatles la U2 - Depeche Mode a început să se adreseze unui public tot mai numeros.

Un obicei care se menţine şi prin lansarea turneului Global Spirit Tour la 5 mai, la Stockholm, şi care va trece prin oraşe precum Anvers (Belgique) la 9 mai, Nice 12 mai, Lille 29 mai, Zurich 18 iunie şi Paris (Stade de France) pe 1 iulie, conform Agerpres. Trupa Depeche Mode revine şi în România pentru a susţine un concert pe Cluj Arena, la 23 iulie 2017. Concertul va fi organizat de Emagic şi face parte din turneul care promovează noul album "Spirit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.