Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupa germană Hattler, în concert la Arcub pe 21 octombrie

wondatunes.com
jazz

Trupa germană Hattler, câştigătoare a premiului Echo Jazz Award, va concerta pe 21 octombrie la Arcub Gabroveni. Evenimentul de la Bucureşti este organizat de Goethe Institut în parteneriat cu Arcub - Centrul Cultural al Bucureştiului şi Jazzverband Baden-Württenberg şi este programat la Sala Mare Arcub, de la ora 19.00, informează News.ro

Amestec de virtuozitate instrumentală şi vocală cu spectacol multimedia, trupa Hattler reuneşte patru figuri de frunte ale scenei germane de jazz-meets-electronica: laureata German Jazz Prize 2022, Fola Dada cântă alături de unul dintre cei mai originali basişti germani Hellmut Hattler împreună cu Torsten de Winkel (chitară/sitar electric) şi Oli Rubow (tobe/electronica).

„Suntem o adevărată trupă live, iar concertele noastre sunt întotdeauna despre muzică, ritm şi tot ceea ce mişcă celulele creierului şi picioarele”, declară fondatorul trupei, legendarul Hellmutt Hattler.

Gândit ca un performance multimedia, prestaţia trupei Hattler este susţinută de proiecţii video live create de Pete Delgado şi de procesarea electronică a sunetului semnată de Daniel Staemmler.

Excepţional chitarist bass, compozitor, producător, Hellmutt Hattler este o legendă vie, cu o identitate artistică inconfundabilă şi cu o abilitate rară de a se reinventa perpetuu. Apreciat la nivel internaţional ca unul dintre cei mai importanţi chitarişti bass germani, cu un sunet distinct şi o tehnică unică personală, Hellmut Hattler reuşeşte să impresioneze lumea muzicii, reinventându-se deceniu după deceniu fără să-şi piardă vreodată semnătura artistică extrem de recunoscută.

Prezent pe scenă încă din anii 70, Kraan, legendara sa trupă de art rock, care a vândut sute de mii de discuri, este considerată una dintre cele mai influente trupe germane. În anii 80, Hellmut Hattler apare pe scenele mari din întreaga lume şi în înregistrări în diverse formule alături de Billy Cobham, Alphonse Mouzon, Brian Auger şi multe alte staruri. Tina Turner se numără printre cei cu care a colaborat pentru abilităţile sale de compozitor şi producător, iar în anii 90, cu TAB TWO, duo-ul de succes internaţional acid-hip-jungle-jazz, a câştigat premiul German Jazz Award, 7 dintre cele 9 albume obţinând premii importante. Creativitatea sa neîngrădită înfloreşte pe scenă din nou, în anii 2000 cu trupa omonimă Hattler, muzica lor făcând piruete fermecătoare în jurul soul, funk, world music ("Delhi News"), dub, pop, jazz rock şi electronica.

Fola Dada, laureata German Jazz Prize 2022, ca cea mai bună vocalistă germană, este vocea magică a trupei Hattler. Cântăreaţa de origine germano-nigeriană încântă publicul de mulţi ani cu vocea ei fascinantă şi carisma puternică, caracteristica specială fiind diversitatea stilistică şi spectrul ei muzical larg. Muzician de jazz, profesoară de canto şi lector la mai multe colegii de muzică din Germania, Fola Dada este şi director al propriei şcoli de canto Stimmwerk din Stuttgart.

Torsten de Winkel este un muzician remarcabil, cunoscut drept chitarist electric şi acustic, dar cântă şi înregistrează şi pe sitar electric, clape şi percuţie, activ în în genurile jazz, world music, fusion şi muzică electronică. Torsten de Winkel a absolvit Berklee College of Music din Boston cu cea mai înaltă distincţie, Summa cum laude, iar când s-a mutat în SUA a început studiile şi în domeniul filosofiei şi psihologiei. A colaborat în diverse formule cu un spectru neobişnuit de larg de artişti celebri, Pat Metheny, Ravi Coltrane, Billy Cobham, Aziza Mustafa Zadeh, Whitney Houston, Joachim Kühn, Bill Evans, etc.

Torsten de Winkel este unul dintre importanţii activişti de mediu, fiind unul dintre iniţiatorii şi directorul artistic al Festivalului şi Iniţiativei Bimbache openART din rezervaţia mondială a biosferei El Hierro (Spania) UNESCO, proiect bazat pe o reţea interdisciplinară globală de artişti şi gânditori, în vederea creării unei platforme care urmăreşte să reducă diviziunile tradiţionale, atât la nivel muzical, cât şi uman, într-o lume globalizată.

Oli Rubow, "E-Drummer of the Year 2020", în urma votului cititorilor revistei DigitalDrummer, este un baterist foarte special şi unul dintre cei mai importanţi din Germania. Varietatea ideilor şi a utilizării creative a tobelor, beţelor, tehnicilor de cântat şi a dispozitivelor electronice este remarcabilă. Pe lângă mulţi ani de colaborare cu DePhazz şi legendarul Hellmut Hattler, Oli Rubow a mai colaborat cu Jazzanova, Freundeskreis, Nils Wülker, Fantastic Four, Cro, acordând o mare importanţă şi proiectelor sale personale, Netzer, Luminos W cu Peter Wölpl, The Temporary Electronic Salon.

Oli Rubow este autor al unor diverse manuale de specialitate "E-Beats am Drumset", "Das Modernetrommelquartett", "Echodrums" şi conduce de 15 ani seria de ateliere "Vom Quotation to I" e-beats.net.

Biletele au fost puse în vânzare pe arcub.ro, bilet.ro şi la casa de bilete ARCUB din strada Lipscani 84-90. Preţuri bilete: 50 de lei şi 35 de lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.