Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupe, sisteme de apărare antiaeriană, nave de război - Germania întărește flancul estic al NATO după atacul Rusiei asupra Ucrainei

Military Machine
Leopard tanc

Germania intenţionează să ofere NATO trupe, sisteme de apărare antiaeriană şi nave de război pentru a-şi consolida flancul estic după ce Rusia a invadat Ucraina, scrie vineri revista germană Der Spiegel fără a furniza surse, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Germania ar putea trimite o companie de infanterie cu aproximativ 150 de soldaţi şi mai mult de o duzină de vehicule blindate Boxer în timp util, conform unui pachet prezentat de armată ministrului apărării Christine Lambrecht, potrivit publicaţiei.

Ministerul Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Germania intenţionează să ofere de asemenea sisteme de rachete antiaeriene "Patriot", o corvetă şi o fregată. Navele ar trebui retrase din alte misiuni în Mediterana.

Rusia a lansat joi o invazie împotriva Ucrainei pe uscat, în aer şi pe mare, în urma unei declaraţii de război a preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit Reuters. Se estimează că 100.000 de oameni au fugit în timp ce exploziile şi focurile de armă au zguduit marile oraşe. Zeci de persoane ar fi fost ucise.

Statele Unite şi alţi membri NATO au trimis ajutor militar Ucrainei, dar nu există intenţia de a trimite trupe în Ucraina
de teamă să nu declanşeze un conflict european mai larg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.