Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele guvernamentale siriene au intrat în ultima enclavă deținută de rebeli la periferia Damascului. Lupte violente cu gruparea Stat Islamic

SANA
lupte Siria Damasc

Armata siriană a avansat sâmbătă într-un cartier din sudul Damascului după confruntări violente cu gruparea Stat Islamic (SI), în a zecea zi a unei ofensive menite să-i alunge pe jihadişti din ultimul lor bastion din capitală, a indicat agenţia oficială Sana, citată de AFP și preluată de agerpres.

SI controlează din 2015 tabăra refugiaţilor palestinieni de la Yarmouk, situată la periferia sudică a Damascului, precum şi o parte din cartierele Hajar al-Aswad şi Qadam.

Forţele regimului lui Bashar al-Assad au recăpătat controlul zonei al-Maazaniah din cartierul Qadam, "după ce au distrus poziţii ale teroriştilor şi le-au provocat pierderi umane şi de armament", a relatat Sana, preluată de AFP.

Acest progres pe "mai multe fronturi" înregistrat la Qadam a avut loc după "confruntări violente cu terorişti Daech (...) în cursul ultimelor ore", potrivit unei surse militare care a folosit acronimul în arabă al SI.

Corespondentul AFP a văzut un nor de fum negru ridicându-se din cartierele sudice ale capitalei, ţintă a unor bombardamente intense.

Luptele la sol sunt însoţite de lovituri aeriene şi tiruri de artilerie ale regimului, care, din 19 aprilie, au ucis 36 de civili, din care 17 într-o singură zi, vineri, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Potrivit acestuia, 79 de luptători pro-regim au fost ucişi de la începutul ofensivei, faţă de 68 de jihadişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.