Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele ruse au rupt frontul și au lansat ofensivă pe scară mare (Kremlin)

Facebook
Avdiivka lupte Donbas

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, într-un interviu publicat miercuri, că armata ucraineană pierde "rapid" teren pe linia frontului şi că erodarea sprijinului occidental pune Kievul într-o "situaţie dificilă", informează AFP preluat de news.ro

Statele Unite, un aliat major al Ucrainei, "se întreabă unde se duc banii lor", deoarece "nu există nicio victorie pe câmpul de luptă", a declarat el pentru presa rusă Izvestia.

"În plus, forţele armate ucrainene îşi pierd rapid poziţiile", a adăugat el.

Rusia, încurajată de eşecul contraofensivei ucrainene, îşi intensifică atacurile pe toată linia frontului. Marţi, ea a revendicat un avans "semnificativ" în regiunea sudică Zaporojie.

Armata sa a lansat, de asemenea, o ofensivă majoră în jurul Avdiivka şi Mariinka, puncte fierbinţi pe frontul de est, potrivit ucrainenilor.

AFP nu este în măsură să verifice aceste afirmaţii ale părţilor beligerante.

Dmitri Peskov a apreciat, de asemenea, că apar "rezerve" în sprijinul ţărilor occidentale la Kiev, chiar dacă acestea "repetă în continuare că vor sprijini Ucraina atât cât va fi necesar".

Tergiversarea aliaţilor săi pune Ucraina "într-o situaţie dificilă", a adăugat el.

Congresul american, care a alocat deja peste 110 miliarde de dolari Ucrainei, se află în prezent în impas în privinţa unei noi tranşe de ajutor.

Preşedintele Volodimir Zelenski, care se teme că un blocaj din partea Statelor Unite ar putea avea un efect în lanţ asupra asistenţei europene, face tot ce îi stă în putinţă pentru a obţine sprijinul aliaţilor săi.

El s-a deplasat săptămână aceasta în Statele Unite pentru a se întâlni cu Joe Biden, care a avertizat că oprirea ajutorului pentru Ucraina ar fi un "cadou de Crăciun" pentru Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.