Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele ruse, compleșite numeric de ucraineni în Harkov - Rușii își evacuează masiv oamenii

harkov

Cinci mii de persoane au fost evacuate din teritoriul regiunii Harkov către Federația Rusă în ultimele zile, a declarat luni șeful administrației militare și civile a regiunii, Vitali Ganchev, la postul de televiziune Rossiya 24.

"Acele persoane care au reușit să iasă sunt acum asigurate cu cele mai necesare lucruri, sunt mutate pe teritoriul Federației Ruse, sunt ajutate. Aproximativ cinci mii de persoane au reușit deja să intre pe teritoriul Federației Ruse", a spus el.

Ganchev a susținut că locuitorii nu mai pot evacua așezările din nordul regiunii Harkov, iar forțele de securitate ucrainene au început să desfășoare represalii acolo.

"Există cozi foarte mari la punctele noastre de trecere din partea regiunii Harkov. Se face totul pentru a se asigura că acești oameni ies cât mai repede posibil. Aceștia (trupele ucrainene, n.r.) au ocupat așezările din nordul regiunii Harkov, oamenii de acolo nu mai pot trece granița. Acțiunile represive au început deja acolo, iar oamenii trebuie deja să se ascundă", a spus el.

Anterior, Ganchev i-a sfătuit pe toți locuitorii din regiune să părăsească teritoriul pentru a-și salva viața și sănătatea, menționând că situația din Kupyansk, Balakleya și Izyum este destul de tensionată.

Șeful noii administrații a raioanelor din regiunea Harkov, care a trecut sub controlul forțelor armate ruse, a declarat că în direcția Harkov, numărul forțelor ucrainene a depășit de aproximativ opt ori forțele rusești. Așa a explicat el recenta regrupare anunțată de Ministerul Apărării al Federației Ruse. Trupele au fost retrase pentru a păstra personalul, a explicat Ganchev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.