Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele ruse, la un pas de a fi încercuite în zona orașului Liman (ISW)

YouTube
Liman razboi ucraina

Forțele ucrainene își întăresc pozițiile lângă oraşul Liman, din regiunea Donețk, și continuă să se apropie de acest oraș, eliberând tot mai multe noi localităţi - anunţă Agenţia de presă RBC-Ucraina, care citează ISW.

Luptele intense continuă în zona oraşului Liman, iar armata ucraineană, judecând după rapoartele de pe front, este aproape de a tăia ultimele căi de aprovizionare ale grupării militare ruse, care operează acolo și de a o încercui operațional. Experții ISW anunţă, cu referire la surse ucrainene, că, în perioada 26 și 27 septembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au preluat controlul mai multor sate din zonele situate la nord-vest și nord de oraşul Liman. În plus, ISW relatează, citând surse rusești, că artileria ucraineană menține sub control ultimul drum de aprovizionare al trupelor ruse din oraș, care trece prin Svatove, Makiivka și Terni. Grupări ucrainene de recunoaștere au fost deja văzute în orașele Torske și Iampol, la sud-est de Liman. În ceea ce privește situația din regiunea Bahmut (singurul oraș ucrainean în care trupele ruse întreprind acțiuni ofensive active), raportul ISW anunţă că, pe 27 septembrie, aceste atacuri s-au încheiat cu eșec.

Totodată, experții institutului citează un raport al jurnaliștilor de la ''New York Times'', care, referindu-se la datele oferite de forţele armate ucrainene, anunţă că trupele grupării Wagner acţionează pe frontul din Bahmut. Potrivit jurnaliștilor, trupele Wagner folosesc prizonierii de război pe post de carne de tun și deseori se predau armatei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.