Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele ruse se regrupează pentru noi asalturi pe fronturile din Ucraina

razboi

Oficialii ucraineni au transmis, luni seară, principalele evoluții militare pe frontul de est, unde soldații ruși încearcă să cucerească Donbasul.

Rușii au reluat bombardamentele în regiunea Harkov, unde au lovit un cartier și au rănit mai mulți civili care au fost internate în spital.

La granița regiuni Sumî, trupele ruse au efectuat lovituri cu obuze. „Timp de aproximativ o oră, inamicul a lansat obuze de artilerie la granița districtului Shostka din regiunea Sumî. Polițiștii de frontieră au înregistrat peste 20 de rafale de muniție trase de artileria inamică din satul rusesc Zernovo asupra infrastructurii uneia dintre așezările de lângă graniță”.

Pe de altă parte, în regiunea Herson, ucrainenii au forțat trupele ruse să se retragă din pozițiile ocupate în unele sate, spune Statul Major al Armatei Ucrainie.

În direcția Slobozhansky, rușii continuă să se pregătească pentru ofensivă, studiind modalitățile probabile de înaintare, furnizarea de arme și echipamente militare și resurse materiale de pe teritoriul Federației Ruse.

De asemenea, trupele ruse continuă să se regrupeze pentru a relua atacul pe direcțiile Izyum - Barvinkove și Izyum - Slaviansk.

În direcția Donețk, pe lângă bombardamentele de artilerie, rușii au efectuat lovituri aeriene în zonele Novoselivka și Lysychansk și lovituri cu rachete în zonele Soledar și Siversk.

În Lyman, rușii se regrupează, iar în zona Severodonetsk  desfășoară operațiuni de asalt în mai multe așezări. Luptele continuă în Krivoi Rog, cu unități de artilerie.

Un transportator de rachete de croazieră de tip „Calibre” este pregătit pentru utilizarea acestora în Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.