Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele ruse și-au încetinit avansul spre Bahmut și doresc o pauză tactică sau operațională (ISW)

captura Rai Uno
donbas transnistria ucraina

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a observat o încetinire a avansului forțelor rusești în zona Bahmut, semn că rușii vor iniția o pauză tactică sau operațională.

Experții spun că ritmul avansurilor trupelor rusești în zona Bahmut probabil că a încetinit în ultimele zile, deși este prea devreme pentru a spune dacă ofensiva rusă de capturare a lui Bahmut a atins punctul culminant.

Bloggerii militari ruși au recunoscut că forțele ucrainene din zona Bahmut au reușit să încetinească oarecum ritmul ofensivei ruse din jurul lui Bakhmut și așezărilor din jur, iar unul dintre ei susține că forțele ucrainene au împins grupurile de „wagnerieni” înapoi la pozițiile în care erau acum câteva zile.

Forțele ruse vor încerca probabil să mențină ritmul operațiunilor lor ofensive în zona Bahmut și ar putea încerca să asigure o pauză tactică sau operațională. De asemenea, analiștii consideră că numărul limitat de personal și muniție al armatei ruse probabil nu le va permite să mențină în viitorul apropiat ritmul ridicat actual al operațiunilor ofensive din zona Bahmut.

În opinia lor, ofensiva necruțătoare și costisitoare a Rusiei asupra Bahmut ar putea afecta și capacitatea Rusiei de a urmări obiective pe termen lung în teatrul Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.