Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele rusești defilează în Lugansk: au cucerit două localități. Mariupolul rezistă cu greu/ Video

rusia orase

Forţele ruse din regiunea Lugansk din Ucraina au luat centrul Rubijne şi satul din apropiere Kreminna, arată videoclipurile care circulă pe reţelele de socializare, potrivit CNN. În Kreminna, un oraş la aproximativ 11 kilometri vest de Rubijne, forţele separatiste susţinute de ruşi au fost văzute în imaginile care circulă instalând steaguri ruseşti şi separatiste pe clădirile guvernamentale.

CNN spune că a verificat autenticitatea videoclipurilor. În videoclipurile de la Rubizhne, se observă distrugeri semnificative în centrul oraşului şi cartierele nordice. Forţele ruse şi separatiştii susţinuţi de ruşi par să se mişte liber în Rubijne.

Marţi, administratorul militar regional de la Luhansk, Serhii Haidai, a respins informaţiile potrivit cărora Rubijne ar fi căzut, afirmând în schimb că forţele separatiste susţinute de Rusia şi Rusia controlau doar părţi ale oraşului.

Cu toate acestea, el a declarat CNN că 80% din regiunea Lugansk este sub control rusesc.

În Kreminna, un oraş la aproximativ 11 kilometri vest de Rubijne, forţele separatiste susţinute de ruşi au fost văzute în imaginile care circulă instalând steaguri ruseşti şi separatiste pe clădirile guvernamentale.

De asemenea, forţele ruse continuă atacul asupra fabricii de oţel din Mariupol şi au capturat parţial două oraşe cheie din prima linie din est, Rubijne şi Popasna, afirmă un think tank de top al apărării din SUA, citat de BBC. Nu s-au făcut încă progrese teritoriale majore, a adăugat acesta, dar trupele ruse continuă să atace în regiunile populate Harkiv şi Herson, mai spune sursa citată.

Luptătorii ucraineni din oraşul-port bătut au fost încolţiţi în complexul Azovstal Steel Plant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.