Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele ruseşti la graniţa cu Ucraina fac parte din presiunea exercitată de Moscova, dar nu se pune problema negocierii sub presiune, apreciază Josep Borrell

atlanticcouncil.org
Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe

Mişcările de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina "fac parte din presiunea" exercitată de Moscova pentru a obţine satisfacţie la cererile sale, dar "nu se pune problema negocierii sub presiune", a declarat joi, la Brest (vestul Franţei), şeful diplomaţiei europene, Joseph Borrell, citat de France Presse şi Reuters.

"Am primit asigurări că nimic nu va fi decis sau negociat fără europeni, iar coordonarea cu americanii este absolut perfectă", a adăugat spaniolul Josep Borrell înainte de începerea unei reuniuni informale cu miniştrii apărării din UE, în timp ce o mare parte din lucrările acesteia este dedicată ameninţării unui nou conflict în Ucraina, potrivit Agerpres.

Europa a primit asigurări din partea Statelor Unite că nimic nu va fi convenit cu Rusia fără implicarea blocului, a insistat şeful diplomaţiei europene.

"Cu Statele Unite în ultimele zile, am avut o coordonare extrem de strânsă", a mai spus Josep Borrell în faţa reporterilor, înaintea reuniuni miniştrilor apărării din UE în vestul Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.