Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele speciale israeliene au mai prins 2 din cei 6 palestinieni evadați spectaculos din închisoarea de înaltă securitate: Numai 2 mai sunt liberi

libertatea.ro
închisoare

Poliţia israeliană a anunţat sâmbătă arestarea altor doi deţinuţi palestinieni care au evadat la începutul acestei săptămâni dintr-o închisoare de înaltă securitate din nordul Israelului, informează France Presse.

"Alţi doi prizonieri au fost capturaţi în urmă cu puţin timp (...) când se ascundeau într-o parcare pentru camioane", a declarat poliţia israeliană, în timp ce numărul deţinuţilor arestaţi a urcat la patru din cei şase care au evadat luni din închisoarea Gilboa (nord).

Citește și: Israelienii au prins 2 din cei 6 lideri palestinieni care au reușit să evadeze spectaculos dintr-o închisoare de înaltă securitate

Autorităţile israeliene i-au arestat vineri seară pe Mahmud Abdullah Ardah, 45 de ani şi încarcerat din 1996, şi pe Yaqub Qadri, 48 de ani, doi membri ai Jihadului Islamic, grup islamist armat palestinian, în localitatea arabă israeliană Nazaret, situată la aproximativ treizeci de kilometri distanţă de închisoarea Gilboa.

Sâmbătă dimineaţă, poliţia a anunţat arestarea lui Zakaria Al-Zubeidi, fostul şef al aripii armate a partidului laic Fatah în tabăra Jenin şi cel mai cunoscut dintre cei şase evadaţi, şi a lui Mahmud Ardah, în satul arab Shibli Umm al-Ghanam, la aproximativ zece kilometri est de Nazaret.

"Cei doi bărbaţi au fost capturaţi de o echipă formată din luptători ai unităţii speciale a poliţiei antiteroriste şi membri ai Shin Bet (serviciul de securitate internă) în urma unor intense căutări ale poliţiei din districtul nord, poliţiei de frontieră, unităţilor speciale ale armatei, Shin Bet şi IPS (serviciul închisorii)", a declarat poliţia israeliană.

Cei şase deţinuţi palestinieni au evadat luni dimineaţă devreme printr-un tunel săpat sub chiuvetă într-o celulă, pentru a ieşi în afara închisorii printr-o gaură în pământ, o procedură aproape preluată dintr-un film de la Hollywood.

Evadarea lor spectaculoasă dintr-o închisoare de înaltă securitate i-a făcut "eroi" pentru mulţi palestinieni şi a precipitat o vânătoare de oameni în Israel, dar şi în Cisiordania ocupată, de unde sunt toţi originari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.