Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele speciale s-au dus la romii din Sibiu, ca să verifice 38 de contacţi ai femeii decedate, soția fratelui lui Ion Cioabă, primul rege al țiganilor

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Echipaje de poliţişti şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS) au verificat marţi, 38 de persoane, intrate în izolare acasă, care au intrat în contact cu o femeie decedată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, confirmată cu COVID-19, a anunţat Prefectura, printr-un comunicat de presă. Regele romilor din România, Dorin Cioabă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că femeia din Sibiu este soția fratelui lui Ion Cioabă, primul rege al țiganilor.

"În urma anchetei epidemiologice raportată astăzi, 31.03.2020, au fost identificate un număr de 38 de persoane cu care aceasta a intrat în contact, pentru care s-a impus izolarea la domiciliu. La nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean, s-a dispus ca echipaje din sistemul de ordine şi siguranţă publică al Poliţiei Municipiului Sibiu, sprijinite de luptători SAS (Serviciul Acţiuni Speciale), să verifice în regim de urgenţă dacă toate persoanele din zonă respectă măsura izolării la domiciliu, respectiv a distanţării sociale/interdicţiei de circulaţie", se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

Potrivit sursei citate, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, aplică măsurile legale în zonă, privind modul de respectare a măsurilor impuse de Ordonanţele Militare în vigoare, aplicabile la nivelul judeţului Sibiu.

O femeie de 65 de ani, de etnie romă, a decedat luni, în Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, aceasta fiind confirmată cu noul coronavirus. Şi soţul acesteia a decedat în acelaşi spital, în altă secţie, în această săptămână, fără să fi fost confirmat cu noul coronavirus.

Citește și: Politolog, despre pandemia de coronavirus: ‘Nu vrem să trăim un alt Colectiv la scară națională’

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că o femeie de 65 de ani, din județul Sibiu, internată din 27 martie la Terapie Intensivă, a murit luni după-masă. Aceasta suferea de boală cardiovasculară.

Regele romilor din România, Dorin Cioabă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că femeia este soția fratelui primului rege al țiganilor, Ion Cioabă. Și soțul său a murit în noaptea de duminică spre luni, acesta fiind internat de joi, pentru intervenție chirurgicală, la Sibiu. În cazul său, nu a ajuns rezultatul testului.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

„Ei au fost în Turcia și s-au întors la începutul lunii martie. De atunci se simt tot rău. Gogu Mihuțescu, fratele bunicului meu, Ion Cioabă, a murit azi noapte (duminică noaptea – n.r.). Este soțul femeii care a murit azi la ATI. La el nu a venit încă rezultatul testului. Gogu Mihuțescu a fost internat pentru că suferea de diabet, îi fuseseră afectați rinichii și avea nevoie de intervenție pentru dializă. Acum sunt morți amândoi. Și în Turcia au fost tot pentru a rezolva probleme medicale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dorin Cioabă, regele romilor din România.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.