Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupurile celor trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost recuperate

someseanul.ro
salvamont

Trupurile neînsufleţite ale celor trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost recuperate de către salvamontişti, două fiind deja preluate de elicopter, iar cel de-al treilea a fost dus în creastă, urmând să fie la rândul său preluat de către elicopter.

Citeşte şi: Gabriela Firea INTERVINE în scandalul de la RATB: 'Solicit DESFACEREA contractului de muncă al acestui vatman IRESPONSABIL'

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat pentru News.ro, miercuri, că trupurile celor trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost recuperate.

“Toate cele trei victime au fost recuperate de către salvatori. Două au fost predate deja la elicopter şi transportate la baza muntelui şi predate IML, iar cea de-a treia a fost ridicată în creastă, de unde urmează să fie recuperată de elicopter”, a afirmat şeful Salvamont.

El a menţionat că apoi urmează să fie efectuat transportul echipelor de salvamontişti implicate în această acţiune.

Zonele în care au fost descoperite trupurile celor trei turişti sunt extrem de accidentate, temperaturile sunt ridicate şi există pericol permanent de avalanşă, conform salvamontiştilor.

Cei trei turişti erau din Iaşi. Doi aveau 60 de ani, iar al treilea avea 18 ani şi, cel mai probabil, ei au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Autoturismul acestora a fost găsit parcat în curtea unei mănăstiri din satul braşovean Breaza, unde s-ar fi aflat încă din 30 martie, conform localnicilor.

Dispariţia lor a fost raportată în urmă cu o săptămână, însă căutările au început în urmă cu trei zile, cu elicopterul, pentru că familia nu se arătase îngrijorată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.