Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupurile militarilor ucişi în atacul de la Damasc au fost repatriate în Iran

www.haaretz.com
explozie Damasc

Rămăşiţele celor şapte militari ucişi în atacul aerian împotriva secţiei consulare a ambasadei iraniene la Damasc, atribuit Israelului, au fost repatriate în Iran, a anunţat agenţia locală ISNA în noaptea de miercuri spre joi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Luni, lovituri aeriene au distrus secţia consulară a ambasadei Iranului la Damasc, în urma cărora au fost ucise 16 persoane, printre care şi şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, inclusiv generalii Mohammad Reza Zahedi şi Mohammad Hadi Haji Rahimi, doi comandanţi ai forţei Al-Qods, unitate de elită a Gardienilor.

Iranul a acuzat imediat Israelul, însă acesta nu şi-a confirmat responsabilitatea.

'Trupurile martirilor de la ambasada iraniană au sosit pe aeroportul Mehrabad' din Teheran, a transmis ISNA, difuzând un scurt video cu sicriele transportate de un vehicul.

Media de stat au informat că ceremonia funerară a militarilor ucişi va avea loc vineri, cu ocazia zilei al-Quds (numele arab al Ierusalimului), ce va fi marcată, la fel ca în fiecare an, printr-o manifestaţie de solidaritate cu palestinienii şi contra Israelului.

Într-un comunicat emis joi cu ocazia zilei Al-Quds, Ministerul de Externe iranian a reînnoit 'sprijinul Republicii islamice pentru lupta legitimă a poporului palestinian'.

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a promis miercuri că Israelul va fi 'pălmuit peste faţă' pentru atacul de luni, şi că 'eforturile disperate în Siria nu îi vor salva (pe israelieni) de la înfrângere'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.