Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tsipras de Romania. Si-a dus comunitatea in faliment si acum vrea referendum

referendum

Tsipras de Romania, asa este supranumit un primar din Satu Mare care dupa ce si-a dus comuna in faliment vrea sa organizeze un referendum pentru consultarea cetatenilor privind contractarea unui imprumut de 11 milioane de lei.

Comuna Calinesti-Oas este in incapacitate de plata dupa ce conturile i-au fost blocate din cauza unei datorii la Ministerul Agriculturii provocata de decontari ilegale facute de primarul Gheorghe Copil pe un proiect cu finantare europeana. Conturile primariei insa nu cuprind nici macar banii necesari platirii datoriei. Astfel comuna sta in bezna, pentru ca nu mai poate fi platit iluminatul stradal, angajatii primariei nu isi mai iau salariul de trei luni si nu numai:

”În data de 07.07.2015 s-au împlinit trei luni de când angajaţii primăriei Călineşti Oaş nu şi-au primit salariile. Cetăţenii comunei sunt in beznă, fără iluminat public. Începând cu data de 01.08.2015, firma de salubrizare ne-a informat că nu ne va ridica gunoiul din cauza neachitării facturilor restante pe lunile februarie, martie, aprilie, mai, iunie, iulie”, a declarat viceprimarul Dinu Birtoc, potrivit VoceaTransilvaniei.ro

Primăria nu şi-a achitat facturile de energie electrică către furnizorul de energie.

”Situaţia în care se găseşte comuna astăzi, se datorează unei declaraţii date pe propria răspundere de către primarul comunei Călineşti Oaş, în anul 2008, la proiectul European, măsura 322, “ Alimentare cu apă, canalizare, asfaltare, drumuri şi înfiinţare grădiniţă cu program normal în comuna Călineşti Oaş, judeţul Satu Mare ”. Din declaraţia pe propria răspundere a primarului, Direcţia Control şi Antifraudă, a constatat următoarele incompatibilitati: neadevarată, nu corespunde realităţii, falsă, mincinoasă, documente incomplete, expirate, inexact. Pentru aceste fapte conform legii penale aceste infracţiuni sunt pedepsite cu închisoarea, dar pentru acestea cineva trebuie să ia o poziţie fermă şi corectă. În calitate de viceprimar al acestei comune fac un apel la toate instituţiile abilitate ale statului român, să intervină asupra cazului de la Călineşti Oaş”, a mai spus Birtoc.

In aceasta situatie primarul vrea sa faca referendum, insa prefectul anunta ca nici macar bani pentru aceasta consultare populara nu exista, informeaza Antena 3.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.