Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tuberculoza, o problemă greu de rezolvat

spital

Primarii din 12 localităţi din Braşov, unde sunt mulţi bolnavi de tuberculoză, ignoră total un plan care să evite răspândirea bolii. Un singur edil a venit să se intereseze de propunerea medicilor, informează Digi24.

László Bölöni, primarul comunei Apaţa: „Am primit invitaţia ca să particip la forumul respectiv, din păcate a intervenit altceva şi nu am putut să fiu prezent la acea întâlnire.”

Asemenea explicaţii au primit medicii din Braşov care vor să ţină sub control răspândirea tuberculozei, boală care se răspândeşte foarte uşor. De aceea vor să pună la dispoziţia celor care intră în contact cu un asemenea bolnav o ambulanţă care să îi aducă la spital pentru teste.

Dan Moraru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie: „Este o boală în care bacteria este aeropurtată. Şi atunci cu cât avem mai multe cazuri de succes, tratate şi vindecate, cu atât este mai bine. Cheltuiala este infimă pe lângă beneficiul pe care-l avem.”

Pentru controalele şi analizele gratuite au nevoie însă de adresele celor care au intrat în contact cu bolnavi de TBC, iar aici ar trebui să ajute primăriile. Doar că un singur edil s-a dus să afle despre ce este vorba.

Gergely Janos, primarul Comunei Ormeniş: „Bine că m-am dus şi m-am informat. Acum mi-am dat seama ce înseamnă acea boală. Nu e de neglijat.”

În judeţul Braşov, media bolnavilor de TBC este de 35 la suta de mii de locuitori, în timp ce în cele 13 localităţi vizate de program, raportul este mai mult decât dublu: peste 80 la sută de mii de locuitori. Anul trecut, in judetul Braşov au fost descoperite 170 de noi cazuri de TBC. Maladia este considerată o boală a sărăciei, iar tratamentul poate dura minim 6 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.