Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Chirilă îl SPULBERĂ pe Mugur Isărescu după numirea Vioricăi Dăncilă: 'E o flegmă peste obrazul meritocrației. Și la cel mai înalt nivel funcționează mafia

Tudor Chirilă

Cântărețul Tudor Chirilă se arată indignat de faptul că Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR. El îl critică pe guvernatorul Mugur Isărescu pentru decizia luată.

Citește și: Rareș Bogdan se DEZLĂNȚUIE după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: 'Poate să-i croșeteze niște șosete foarte bune domnului guvernator. Sau o căciuliță'

„Cooptarea Vioricăi Dăncilă pe un post de consilier la BNR e o flegmă peste obrazul Meritocrației. E momentul ăla când se confirmă faptul că până și la cel mai înalt nivel funcționează mafia, recompensele politice, strângerile de mână transpartinice, mentalitate de clan. Sper ca Mugur Isărescu să revină la sentimente mai bune față de propria conștință și să procedeze la reevaluare. E greu să le spunem copiiilor noștri că nu tre să facă nimic ca să ajungă foarte sus. Ah, scuze, tre să intre într-un partid”, a spus Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Noi detalii despre legăturile Vioricăi Dăncilă cu Mugur Isărescu. Marius Budăi rupe tăcerea: 'Dumnealui a hotărât aşa'

Context

Viorica Dăncilă, fost premier şi fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant la BNR. Informaţiile iniţiale indicau că aceasta ar fi fost angajată pe postul de consilier al guvernatorului Băncii Naţionale.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat marţi, referindu-se la faptul că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională, că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”. El a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

„Înainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcţionar european. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni mai ales din zona verde, ecologişti, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. La Banca Naţională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uşi deschise nu facem nimic pentru ţara asta”, a declarat Adrian Vasilescu, marţi la Digi 24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.