Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Chirilă se plânge de zgomotul din Herăstrău/ Nicușor Dan promite că lucrurile 'se vor schimba'

Digi24
Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat, cu referire la postarea lui Tudor Chirilă privind zgomotul de la localurile din Parcul Herăstrău, că lucrurile „se vor schimba”, acum că a fost pusă o nouă conducere a Poliţiei Locale.

Chestionat, joi într-o emisiune difuzată de postul B1 TV despre postarea pe pagina de Facebook a artistului Tudor Chirilă, în care reclama zgomotul de la terasele din Herăstrău, reclamaţie pe care i-o adresare şi primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, Nicuşor Dan a explicat că lucrurile se vor schimba, acum că există o nouă conducere la Poliţia Locală

„Aici are dreptate în ceea ce priveşte faptul că «tăguieşte» două persoane, pentru că este unul din locurile în care există o suprapunere de competenţă între Poliţia Locală a municipiului şi Poliţia Locală a Sectorului 1 şi de asta scrie către cei doi primari care conduc cele două poliţii locale. Sunt mai multe secţiuni ale problemei. În primul rând că autorizaţiile acelea sunt date, adică, chiar dacă putem să ne ducem în spate şi să vedem că acolo era spaţiu verde, acolo sunt nişte terase care funcţionează în baza unor autorizaţii pe care Primăria Capitalei le-a dat în mandatele anterioare, eu nu am dat niciunul în mandatul acesta, şi din punctul acesta de vedere nu poţi să te duci pur şi simplu să dai oamenii afară”, a mai declarat Dan.

El a mai spus că „şi aici are dreptate, e o chestiune de ordine publică prin faptul că de la o anumită oră trebuie să te duci cu Poliţia Locală să măsori decibelii şi trebuie să fie linişte pentru toţi vecinii, după cum ştiţi, tocmai ce am schimbat conducerea Poliţiei Locale, şi asta e ceva ce o să facem”.

Chestionat care fost motivul care a dus la schimbarea conducerii Poliţiei Locale, edilul general a replicat: „Pentru că instituţia asta foarte importantă trena în foarte multe lucruri, în răspunsul la sesizările cetăţenilor, pentru că nu exercita corect controlul la taximetrie, în construcţii”.

„Inclusiv acolo la aşa-numita barieră din Centrul Istoric vedem taximetrişti care fac preţ şi poliţistul local e în altă parte. Lucrurile astea se vor schimba acum că am schimbat conducerea Poliţiei Locale”, a conchis primarul Nicuşor Dan.

Tudor Chirilă a scris, pe 28 septembrie, pe Facebook, despre zgomotul din parcul Herăstrău care este propagat de lacul Herăstrău şi i-a întrebat pe Nicuşor Dan, Clotilde Armand şi ministrul Culturii Raluca Turcan ce măsuri vor lua în acest sens.

„Azi noapte iar a fost festival în Herăstrău. Ce nu ştie Poliţia Locală Sector 1 sau poate nu înţelege, este că luciul apei propagă şi/sau amplifică sunetul, după caz. Astfel că poţi auzi discotecile “autorizate” (i)legal de pe străzile din apropierea podului Grant dacă locuieşti mai sus şi orientat spre nord, nord-est. Că e absurd şi imoral să transformi un parc-monument istoric în hub de discoteci, e o chestiune evidentă şi orice cetăţean dintr-o ţară europeană mai răsărită ştie asta. Doar că noi nu locuim într-o ţară normală, ci într-una de speciali, preocupaţi doar de vieţile lor, de copiii lor, de afacerile lor, de oraşul lor care e doar al lor, nu şi al “normalilor”.
Când eşti client pe terasele alea din Herăstrău te simţi bine, noapte de vară, mai un şpriţ, mai o gagică, poate iese ceva. Te faci avioane după care te duci să te culci în linişte că, na, ai obosit să-ţi bubuie David Guetta în cap. Doar că locuitorii din zonă nu au parte de liniştea de care ai tu nevoie, client la terasă care te-ai distrat toată noaptea pe nesomnul altora.
Ei, tocmai pentru că nu poţi aştepta empatie şi exerciţii de substituţie de la toată lumea, există autorităţi. Care într-o ţară normală şi-ar face treaba. Aici doar pasează responsabilităţi care în final ajung tot în curtea celui prejudiciat.
Herăstrăul a ajuns ziua un parc insalubru, monument istoric şi noaptea un cartier de discoteci care deranjeaza locuitori de pe TOATE laturile parcului. Aşa ceva nici la Ibiza nu găseşti. Ăsta e rezultatul administraţiilor locale de treizeci de ani încoace, rezultatul haosului urbanistic şi rezultatul flexării legilor fără consecinţe drastice.
Pe cale de consecinţă, ne îndreptăm către autorităţile prezente. Aveţi de gând să faceţi ceva cu Herăstrăul? Nicuşor Dan Clotilde Armand Raluca Turcan Primăria Sectorului 1 Ministerul Culturii”, a scris Tudor Chirilă, pe 28 septembrie, pe Facebook.

Nicuşor Dan a anunţat, marţi, că Eduard-Valentin Stroe este noul director general al Poliţiei Locale Bucureşti.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că va fi reorganizată Poliţia Locală a municipiului Bucureşti şi vor fi aproximativ 200 de oameni pe teren, cu atribuţii în ordinea publică, iar acum sunt ]n jur de 130.

„O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenţi de teren. Acum sunt cam 130. Şi asta e partea de ordine publică. Şi o să avem şi aceste servicii de control care nu funcţionează aşa cum trebuie să funcţioneze, vor funcţiona: disciplina în construcţii, mediul, taximetrie, agenţi economici”, a declarat Nicuşor Dan, duminică, la Digi 24

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.