Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Polak, deputat PNL: Vara vine cu noi măsuri de relaxare! Va fi bine!

Facebook
Tudor Polak

Deputatul PNL Tudor Polak salută noul set de măsuri de relaxare și susține că comportamentul responsabil trebuie să continue:

”Vara vine cu noi măsuri de relaxare!

Guvernul a anunțat o nouă etapă de relaxare, care va începe de la 1 iunie, astfel că, dacă situația epidemiologică rămâne stabilă, putem vorbi despre revenirea la stilul de viață obişnuit, fără cea mai mare parte a restricțiilor impuse în ultimul an.

Noile măsuri de relaxare prezentate de premierul Florin Cîțu stabilesc:

-ridicarea obligativității de a purta mască sanitară pentru persoanele vaccinate, care lucrează în spații închise în care se află cel mult 5 lucrători;

-numărul de persoane care pot participa la evenimente cultural-artistice de divertisment, în spațiu deschis, creşte de la 500 la 1000, în condițiile în care se respectă distanțarea socială, purtarea măştii, iar participanții prezintă dovada vaccinării, un test negativ sau o dovadă că au trecut prin boală;

Pot participa peste 1000 de persoane doar dacă acestea sunt vaccinate.

- se poate circula în grupuri de 8 persoane, care nu sunt membri ai aceleiaşi familii;

- evenimentele private (nuntă, botez, etc.) se pot organiza cu un număr de 50 de persoane în spații închise şi 70 de persoane în spațiile deschise; Numărul poate fi depăşit, dacă toți participanții sunt vaccinați.

- activitățile sportive desfăşurate în interior sau exterior pot primi spectatori în proporție de 25% din capacitatea spațiului. Limita impusă poate fi depăşită prin prezentarea dovezii de vaccinare, a testului negativ sau prin vaccinarea înainte de intrarea la eveniment;

La evenimentele sportive se vor organiza centre de vaccinare în acest sens.

- se redeschid piscinele şi spațiile de joacă, iar numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, ştiințifice, artistice, în săli de sport/fitness, cursuri de instruire, va creşte;

- va creşte gradul de ocupare a meselor în restaurante şi a spațiilor de cazare de pe litoral.

Toate măsurile au fost adoptate în raport cu evoluția pandemiei.

Lucrurile arată bine în prezent. Comparativ cu anul trecut, cazurile de infectare au scăzut semnificativ, iar sistemul medical are resursele necesare pentru a ține piept provocărilor actuale.

Marele nostru aliat, în acest moment, este vaccinul şi, cu cât vom înțelege acest lucru mai rapid, cu atât vom grăbi vindecarea României de acest virus. Campania de vaccinare continuă şi ne duce mai aproape de revenirea la normal. Putem vedea asta în fiecare zi.

A fost o luptă grea, dar suntem aproape de finalul ei. Siguranța rămâne pe primul loc, deci vă îndemn la responsabilitate şi simț de răspundere față de dumneavoastră şi față de cei dragi.

Să privim înainte cu încredere!

Va fi bine!”, susține deputatul liberal pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.