Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader a anunțat că se mai gândește: când va face un posibil anunț în privința demisiei (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader guvern

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să demisioneze. El i-a răspuns că își va lua un timp de reflexie, iar până la finalul programului de lucru, de joi, va anunța dacă demisionează sau nu.

Vezi și: Călin Popescu Tăriceanu, acuzații INCENDIARE: Iohannis i-a CUMPĂRAT tăcerea lui Augustin Lazăr

”Guvernul este făcut, condus de primul ministru, care are cuvânt decisiv în remanierea/numirii unui ministru. Punctul final este numirea în Monitorul Oficial numele, prenumele noului ministru. Aici apare relația bicefală între premier și președinte. Problema este cum se ajunge mai repede

Problema demisiei: doamna prim-ministru mi-a cerut să iau în calcul, să mă gândesc și la varianta demisiei. Sigur că varianta este mai sigură, pentru că trece termenul și președintele poate numi noul ministru. Cu remanierea președintele se mai poate gândi, mai analizează.

Doamna prim-ministru, ca să și nuanțez să și dezvolt, nu poate să ceară demisia, pentru că demiterea este la modul imperativ, dar voința dânsei a fost să demisionez.

Astăzi voi reflecta și până la sfârșitul programului îi voi trimite în scris cu nume și prenume demisia. Până la finalul programului vă voi comunica decizia pe care am luat-o. Repet, juridic nu poți să-i ceri cuiva demisia, dar voința dânsei este clară. Dacă voi demisiona, asta nu înseamnă că închid și plec la Iași. Mai vin o zi, două până se va numi noul ministru al Justiției.”, a spus Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.