Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader a dat ORDIN: Caută specialişti în percheziţii informatice la marile parchete, inclusiv la DNA

kovesi toader

Un proiect de ordin al ministrului Justiţiei, pus în dezbatere publică, prevede înfiinţarea unor posturi de specialişti în percheziţii informatice în cadrul marilor parchete.

În referatul de aprobare, publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, se arată că, prin proiectul "Întărirea capacităţii Ministerului Public de punere în executare a unor procedee probatorii vizând percheziţiile informatice", s-a asigurat dotarea cu echipamente informatice şi licenţe pentru desfăşurarea unor percheziţii informatice în dosarele instrumentate, însă este nevoie şi de personal specializat, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Reacția pe care a avut-o „militarul erou” de la „Chefi la cuțite”, după ce MApN l-a demascat

"Având în vedere că aceste dotări vor trebui însoţite de personal specializat în efectuarea percheziţiilor informatice şi analizei informaţiilor rezultate în urma percheziţiilor, este necesară existenţa posturilor de specialist la nivelul parchetelor de pe lângă curţile de apel şi militare şi al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Funcţia de specialist este prevăzută (...) doar la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (...). Prin urmare, se impune completarea dispoziţiilor art. 7 prin prevederea funcţiei de specialist şi pentru parchetele de pe lângă curţile de apel", se precizează în referat.

Conform aceleiaşi surse, în acest fel se va crea premisa modificării corespunzătoare a statelor de funcţii, astfel încât până la mijlocul acestui an să existe posturile de specialist necesare.

Citește și: Românii ar putea avea o nouă vacanță: De câte zile libere ar putea beneficia, dacă Guvernul va decide acest lucru

În proiectul de ordin pentru completarea şi modificarea regulamentului de ordine interioară al parchetelor sunt precizate atribuţiile angajaţilor noului Serviciu tehnic, ce va exercita atribuţiile privind activităţile de supraveghere tehnică.

"În cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică îşi desfăşoară activitatea specialişti în analiza informaţiilor şi percheziţii informatice, pentru clarificarea unor aspecte tehnice în activitatea de urmărire penală, care au următoarele atribuţii: a) analizează, la solicitarea procurorului, informaţiile specifice domeniului tehnologiei informaţiei colectate, în condiţiile legii, în cursul urmăririi penale; b) efectuează, în prezenţa procurorului sau a organului de cercetare penală, în condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală, percheziţii în sistemele informatice; c) exercită orice alte atribuţii prevăzute de lege, regulamente şi ordine sau stabilite prin dispoziţia procurorului ierarhic superior, în condiţiile legii", se arată în proiect.

Citește și: Dezvăluiri bombă: Gigantul DEDEMAN ar putea achiziționa jumătate din acțiunile unui cunoscut club de fotbal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.