Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader AMENINȚĂ CSM: 'Voi trimite propunerea pentru șefia DNA și fără avizul lor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Adina Florea CSM

CSM urmează să o audieze, pe 8 octombrie, pe Adina Florea pentru funcția de procuror șef DNA. Asta, după ce la prima audiere, procurorul general, Augustin Lazăr, a cerut amânarea ședinței pentru că pe rolul Inspecției Judiciare se află o sesizarea care o vizează pe Adina Florea, cea propusă pentru conducerea Direcției.

Miercuri seara, la România TV, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a amenințat că va trimite la Palatul Cotroceni, președintelui Klaus Iohannis, propunerea de a o numi pe Florea la șefia DNA și fără avizul CSM, care e consultativ, în cazul în care magistrații vor dori încă o amânare.

Citește și: Unde lucrează Alina-Maria, fostă Binder, soția Principelui Nicolae al României

”Știu că pe 8, pe la ora 10, are loc interviul cu propunerea pentru șefia DNA. Să ne imaginăm că pe 8 nu au putut să vină toți membrii Secției de procurori, eu ce, stau o lună de zile? Eu voi da drumul la propunere către președinte. Dacă pe 8 nu avem o decizie și nu avem cvorum de ședință la Secția de procurori, nu-i mai aștept și dau drumul la propunere. Nu se poate să se schimbe decidentul, să se prelungească la nesfârșit.”, a spus Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a anunţat în 7 septembrie că Parchetul General face verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, acolo de unde ar fi putut să fie transmis protocolul secret din 2016 între SRI și PG și care a apărut ulterior pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov. Tot de la acea instanță provine și Adina Florea.

Citește și: Eugen Teodorovici, replică pentru cei ce îl contestă! Dezvăluiri despre ANAF .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.