Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader anunță care au fost CRITERIILE evaluării Laurei Codruța Kovesi/VIDEO

facebook.com
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că activitatea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost evaluată timp de un an, pe baza mai multor criterii regăsite în Legea 303/2004.

”Elaborarea acestui raport a fost realizată pe fondul dezbaterilor care au căpătat o amploare deosebitî n spațiul public în ultimul an de zile, dezbateri care au divizat opinia publică, atacuri care au ridicat la cote nemaiîntâlnite atacuri la persoană, atacuri care au polarizat atenția forurilor internaționale asupra României, au declanașat mecanisme de evaluare care nu au mai fost utilizate pânâ acum față de România.

Luarea de poziție privește activitatea șefului DNA, iar temeiul se întemeiază distinct față de raportul care va fi prezentat în Parlament.

Potrivit articolului 51, articolul 6 din Legea 303, la evaluarea procurorului șef al DNA au fost luate în considerare următoarele criterii: ”(6) La verificarea aptitudinilor manageriale vor fi avute în vedere, în principal, capacitatea de organizare, capacitatea rapidă de decizie, rezistența la stres, autoperfecționarea, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie și planificare pe termen scurt, mediu și lung, inițiativă și capacitatea de adaptare rapidă”.

Față de cadrul legal invocat am realizat o analiză privind oganizarea eficientă privind comportamentul, asumarea responsabilităților, gestionarea situațiilor de criză din DNA. Analiza procurorului șef al DNA s-a realizat în perioada februarie 2017-februarie 2018”, a explicat Tudorel Toader.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.