Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader face praf raportul CSM: 'E o cosmetizare a ceea ce a zis Laura Codruța Kovesi'

kovesi toader

Nu se poate angaja răspunderea procurorului cu funcţie de conducere pentru un act întocmit personal de procurorul din subordine, potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Tudorel Toader le dă replica procurorilor din CSM și îi acuză pe aceștia că nu au făcut nimic altceva în motivarea lor decât să ”cosmetizeze” ceea ce a spus șefa DNA în timpul ședinței Consiliului.

”Eu am primit de ieri textul motivării. Când eram la momentul dezbaterii din CSM, președintele secției de procurori a spus: ”Am încercat să creăm aparența de imparțialitate!”. Acum, dacă vin la motivare, am citit și eu. Prin motivarea au încercat să creeze aparența de justificare a avizului negativ. Ce a susţinut procurorul şef al DNA, CSM a luat, a cosmetizat şi a zis că e bine aşa. Păi cum e bine aşa? Când toată ţara vorbeşte pe toate canalele despre un procuror - nu vreau să-i spun numele - că abuzează în exercitatea atribuţiilor de serviciu şi tu te duci cu el de mână la CSM să-i aperi reputaţia, în loc să-ţi îndeplineştiu misiunea de conducere, de a vedea care sunt cauzele să le îndepărtăm, să prevenim şi aşa mai departe. Asta este mod de exercitare a atribuţiilor de conducere în mod corect? Cine spune treaba asta, mă rog, vorbeşte în alt registru.

Citește și: Acum s-a aflat! Cui i-a trimis bani milionara Israela Vodovoz, cu doar o săptămână înainte de a muri

Practic, ce au făcut - în prima parte au reluat raportul meu, în partea a doua au reluat susţinerile procurorului şef al DNA, iar în partea a treia au cosmetizat susţinerile cu acelaşi conţinut. În legislaţia noastră penală sunt multe infracţiuni, o mie în Codul Penal, dar nu există nicio infracţiune de a nu respecta normele de tehnică legislative. La dezbaterea din CSM, Laura Codruța Kovesi a spus: ”De unde să știu eu ce vor decide judecătorii CCR la conflictul juridic de natură constituțională?!” Eu i-am zis că nu trebuie să ne spună CCR, ci învățăm în facultate, dacă nu în anul I, în anul III. CSM a luat răspunsurile date de procurorul şef, le-a sucit, le-a schimbat un pic, le-a schimbat modul de prezentare şi le-a luat de bune, în rest nu a făcut absolut nimic. Asta echivalează cu o necunoaștere a atribuțiilor de serviciu.

Citește și: Scandal de proporții la TVR: O cunoscută prezentatoare a fost dată în judecată

CSM le-a sucit și le-a luat de bune, în rest nu a prezentat nimic. Nu se poate să ai un dosar atât de important, cu impact social, (n.r. dosarul Microsoft) să se prescrie și să vină procuroprul șef și să spună că a venit Înalta Curte și a schimbat. Eu nu cred că se acceptă ideea că Înalta Curte modifică legea, ci o clarifică. Am citit cu atenție toate răspunsurile la cele 20 de puncte, ele sunt în oblgindă, ce a susținut Kovesi, CSM spune că e bine așa. Cum e bine așa? Când toată țara vede ce face un procuror și tu te duci cu ele de mână să îi aperi reputația?”, a spus Tudorel Toader.

RAPORTUL CSM poate fi citit AICI

Citește și: Mugur Isărescu, avertisment de ultimă oră: “Se poate ajunge ca unii oameni să nu mai dea banii înapoi!” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.