Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader și-a pus procurorii în cap - REVOLTĂ la Timișoara după vestea revocării lui Augustin Lazăr

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a anunțat, joi,că procurorii din cadrul instituției “dezaprobă în totalitate” procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general,precizând că rolul magistratului procuror este “golit de conținut prin ingerințele factorului politic”, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, joi, la sediul instituției s-a întrunit Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Timişoara. Astfel, cu majoritate de voturi s-a decis susţinerea comunicatului Asociaţiei „Forumul Judecătorilor din România” şi Asociaţiei „Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” cu privire la derularea procedurii de revocare a procurorului general al României.

Cele două asociații i-au solicitat, joi, ministrului Justiției, Tudorel Toader, să abandoneze “imediat” procedura de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, pentru că demersul ocolește garantul “independenței justiției”.

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judec[toria Timişoara dezaprobă în totalitate declanşarea procedurii de revocare din funcţie a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care actuala reglementare privind numirea şi revocarea procurorilor cu funcţii de conducere din parchete, criticată de Comisia de la Veneţia, nu asigură garanţiile de independenţă a magistratului procuror faţă de imixtiunea politicului în actul de justiţie, atribuind Consiliului Superior al Magistraturii – garantul independenţei magistratului, un rol pur decorativ. Reamintim că rolul constitutional al magistratului procuror în cadrul sistemului judiciar românesc este acela de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, rol care în contextul actual este golit de conţinut prin ingerinţele factorului politic”, a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.