Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader iese la rampă: 192 de infracțiuni sunt vizate de legea executării pedepsei la domiciliu, adoptată în Senat

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Senatul a adoptat, marţi, două proiecte legislative care prevăd că mai multe categorii de deţinuţi vor putea să îşi execute pedeapsa la domiciliu, însă aceştia vor fi supravegheaţi prin intermediul unei brăţări electronice. Legile au fost inițiate de senatoarea PNL Alina Gorghiu. După ce USR-iștii au votat proiectele, liderul partidului, Dan Barna, a spus ca a fost o greseala si ca la Camera Deputatilor USR-istii nu vor mai vota legile. Si liderul PNL Ludovic Orban a criticat proiectele. Gorghiu a spus ca intelege contextul si ca nu e oportun sa se discute acum subiectele, tinand cont ca toate energiile merg spre epidemia de coronavirus.

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a intervenit si el în discuție.

„Două simple precizări !

1) 192 din 238 infracțiuni, prevăzute în partea specială a Codului penal, au pedeapsa de până la 7 ani închisoare, intrând sub incidența recentei inițiative legislative privind executarea acesteia la domiciliu.

2) Inițiativa legislativă aparține cuiva care, în Parlament, susținea Legea recursului compensatoriu ( promovată în guvernul Cioloș), devenind un critic acerb abia când a văzut efectele acesteia.

PS: exemple - tortura, tâlhăria, lipsirea de libertate în mod ilegal, represiunea nedreaptă, șantajul............”, a scris Toader pe pagina sa de Facebook.

Vezi si: Raed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.