Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader iese la rampă după dezbaterea din Parlamentul European: 'Niciuna din prevederile declarate neconstituționale n-a plecat de la MJ'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Tudorel Toader

Tudorel Toader a declarat, miercuri, că ministerul ceruse avizul Comisiei de la Veneția în draftul inițial al proiectelor de modificare a legilor justiției, acesta fiind modificat în Parlament. Ministrul Justiției a precizat că niciuna din prevederile declarate neconstituționale n-a plecat de la MJ.

"Nu am convingerea că s-a subliniat astfel încât toată lumea să înțeleagă. De la Ministerul Justiției am făcut două proiecte de lege în care am propus două proiecte de lege în care am propus modificarea legilor justiției, am făcut draftul în care urma să se solicite avizul Comisiei de la Veneția. Comisia specială din Parlament a solicitat draftul, l-am dat electronic, tabelat, pe lege, a rămas la Comisie. Comisia a rupt proiectul în trei, a făcut trei proiecte și mai departe este ceea ce știm. Ce aș spune cu titlu personal este că dintre soluțiile legislative declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională în cele trei proiecte de legi, niciuna dintre propuneri nu a plecat de la Ministerul Justiției", a declarat Tudorel Toader, în cadrul unei conferințe după dezbaterea din Parlamentul European, conform Mediafax.

Ministrul Justiției a precizat că întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția va avea loc miercuri, de la ora 14.00, pentru a vedea ce trebuie modificat în legile justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.