Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îi ia la rând și anunță când PLEACĂ: Răspunsuri pentru Liviu Dragnea și Claudiu Manda

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern Tudorel Toader

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, în județul Giurgiu, că PSD și l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al Justiției, însă nu știe cât timp se va mai întâmpla asta, precizând că "se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă". În plus, Claudiu Manda, unul dintre cei mai importanți lideri PSD, i-a cerut demisia ministrului.

Tudorel Toader n-a rămas dator și i-a luat la rând, atât pe Dragnea, cât și pe Manda. Miercuri seara, la România TV, a anunțat când pleacă de la conducerea Ministerului Justiției.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

”Eu nu mă consider în război cu nimeni. Eu îmi fac datoria potrivit legii, potrivit Constituţiei, de ministru al Justiţiei. Eu îmi îndeplinesc obligaţiile pe care le am, câtă vreme mă aflu pe scaunul de ministru al Justiţiei. În momentul în care în Monitorul Oficial apare numele şi prenumele înlocuitorului, al viitorului ministru al Justiţiei, îl voi aştepta la minister, voi preda, aşa cum este normal, pe bază de proces verbal, sigiliul ministerului şi îi voi ura succes. Dacă uneori apar abordări diferite, viziuni diferite asupra unei soluţii legislative sau alteia, evident trebuie văzută perspectiva din care problematica e abordată şi posibil soluţionată. Prin urmare, nu mă consider în război, în conflict cu nimeni. Eu am fost onorat că mi s-a încredinţat demnitatea de ministru al Justiţiei. La momentul când am acceptat să preiau această demnitate, am primit garanţiile de conservare a statutului de independent, de neafiliat politic.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Eu sunt responsabil de realizarea capitolului Justiţie din programul de guvernare, un capitol care este eminamente tehnic. Faptul că domnul Manda sau altcineva mi-a cerut demisia sau îmi va cere revocarea are sau poate să aibă explicaţii multiple sau diferite în acelaşi timp (...). În iulie 2017, Ministerul Justiţiei a transmis la Guvern un proiect de lege de modificare a Codului penal în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi pentru transpunerea confiscării extinse. În noiembrie 2017, am trimis la Parlament un proiect de lege de modificare a Codului de procedură penală în acord cu deciziile CCR. Ceea ce actualmente a apărut în dezbaterea publică este cu totul altceva (...) Ca să preiei dintr-un proiect de lege, prin intermediul unei ordonanţe, una sau mai multe soluţii şi să le aduci în Codul penal înseamnă măcar două lucruri: 1. să justifici urgenţa ordonanţei de urgenţă; 2. să iei de pe masa Parlamentului un proiect de lege şi să-l însuşeşti tu, ca Guvern, prin OUG. Eu am apreciat ceea ce astăzi şi zilele trecute a afirmat preşedintele partidului majoritar, faptul că proiectele îşi vor urma calea normală, prin Parlament. Nu poți să pleci, să închizi biroul, și să se deschidă peste o săptămână sau două, și să se reia activitatea ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.”, a declarat Tudorel Toader.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

"Pentru mine, Toader nu e un personaj despre care să vorbesc în fiecare zi. Este important pentru dumneavoastră, înțeleg. Pentru mine nu este important. (...) Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata. Nu e verișor de-al meu. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă. Dar o să vedem. Îl considerați prea important pe acest om (Tudorel Toader – n.r.). Eu nu îl consider așa important", a declarat Liviu Dragnea, aflat într-o vizită în județul Giurgiu.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

Anterior, liderul PSD declara că nu va propune ca Tudorel Toader să fie remaniat, dar nici nu se poate opune ca discuția să aibă loc în Comitetul Executiv al PSD. Totodată, premierul poate veni să anunțe în ședință că vrea remanierea ministrului Justiției, a precizat liderul PSD.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Senatul a amânat pentru a doua oară plenul în care trebuia dezbătută și votată moțiunea simplă prin care Opoziția cerea demisia lui Tudorel Toader. Motivul a fost la fel ca în plenul de luni neîntrunirea cvorumului necesar desfășurării lucrărilor ședinței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.