Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îi răspunde fostului său șef de la CCR, care spusese că nu are voie să sesizeze Curtea: 'Am spus că VOM sesiza, nu că VOI sesiza'

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, după ce fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a spus că nu poate sesiza CCR, că a folosit formula "vom sesiza CCR", care nu este echivalentă cu "voi sesiza CCR".

"Pentru cine crede că ştie, sau ar trebui să ştie, cartea constituţionalismului: "Vom sesiza CCR" nu este echivalent cu " voi sesiza CCR"!", a scris Toader pe Facebook.

Citește și: EXCLUSIV! Dragnea vrea remaniere cât mai repede! Ce miniștrii surpriză sunt vizați

După ce preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, Toader a transmis: "Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA!".

În replică, fostul preşedinte al Curţii, Augustin Zegrean, a afirmat că şeful statului nu era obligat să dea curs cererii ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA şi că ministrul Tudorel Toader nici nu are ce ataca la CCR, aşa cum a anunţat, neexistând un document, şi nici nu poate face acest lucru, singurul abilitat fiind Guvernul.

Citește și: A fost aflat marele secret al lui Mihai Gâdea! Ce loc frecventează directorul Antena 3

Referitor la anunţul ministrului Justiţiei potrivit căruia va fi sesizată Curtea Constituţională, fostul şef şi coleg al lui Tudorel Toader la CCR a comentat că "ministrul Justiţíei nu poate cere acest lucru, ci doar guvernul o poate face, dar şi aşa este destul de neclar ce să sesizezi la CCR, de vreme ce nu există o rezoluţie".

"Ce să ataci, un refuz?", a comentat Zegrean.

Citește și: Din ce motiv a fost chemată Lia Olguța Vasilescu azi la Parchetul General

Conform legii, Curtea Constituţională soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.