Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îl pune la punct pe Frans Timmermans: 'Să ne spună punctual, nu pe îngrijorări'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Tudorel Toader

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat critici dure la adresa guvernului și Parlamentului României și a făcut, luni seara, apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”. El s-a referit la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, vertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă România în faţa instanţei.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a răspuns rapid lui Timmermans, cu care se va întâlni chiar marți, la Strasbourg.

”Mâine după-amiază, merg la Strasbourg împreună cu doamna premier şi ne vom întâlni cu prim-vicepreşedintele Timmermans. Eu m-am întâlnit cu domnia sa de multe ori. I-am cerut şi îi voi cere şi mâine să depăşim faza aceea a îngrijorărilor, preocupărilor, potenţiala afectare a statului de drept. Să discutăm punctual, soluţia legislativă cutare nu este bună, pentru că poate fi îndreptată prin modificarea X şi aşa mai departe. Adică să ieşim din enunţurile de principiu, dar care nu au o abordare secvenţială documentată. Vom participa la dezbaterile din Parlament, după care, pe datele de 16, 17, 18 octombrie, mă voi deplasa la Veneţia, la lucrările Comisiei de la Veneţia. Parte dintre, să spunem, recomandările Comisiei, îngrijorările exprimate de Comisia de la Veneţia, au fost preluate. Unele dintre ele au fost validate de către instanţa de contencios constituţional. Câtă vreme CCR spune că e în regulă, e bine. Nicio lege nu e perfectă, orice lege e perfectibilă.”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Citește și: Sumă URIAȘĂ! Cât l-a costat pe Borcea nunta cu Pelinel .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.