Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îl UMILEȘTE pe Augustin Lazăr: 'Am reținut acuzații fără precedent'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Augustin Lazar

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat miercuri că evaluarea activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, cuprinde exact 20 de puncte, câte au fost şi la fostul procuror-şef al Direcţiei Naţional Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi.

Toader a prezentat pe larg dele 20 de puncte.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Când o să fie adoptat salariul minim

”Al patrulea punct. Ignorarea situațiilor de criză, a încercat acreditatea altor situții decât cea rezultată din realitate. Multe cauze sunt soluționate după împlinirea termenului de prescripție, fapte care, în opinia mea, sunt deosebit de grave, oricât am clama complexiateta sau volumul de muncă și dificultatea soluționării în termenul legal. Procurorul general nu a avut vreo intervenție să vadă cuazele la conflictele de natură constituțională ale DNA.

În al cincilea punct. Inspecția Judiciară a întocmit un raport privind activitatea managerială a DNA. Raportul a ajuns la secția procurori de la CSM. Ce face secția de procurori? Cu majoritate de voturi îl aprobă, dar după ce extrage pasaje din raport. IJ a făcut plângere la Curtea de Apoel care a spus că e inadmisibil așa ceva. Ce ne spune procurorul general despre acest raport? Să avem încredere în secția de procurori că va da o soluție corectă și că statul de drept se consolidează.

Citește și: Liviu Dragnea reacţionează! Ce spune despre Legea privind combaterea spălării banilor

Al șaselea punct. Am reținut acuzații fără precedent formulate de procurorul general la adresa autorităților statului, la adresa puterii legislative și executive. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.