Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, informaţie de ULTIMĂ ORĂ despre termenul impus de CCR pentru revocarea lui Kovesi

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Anunţ important făcut de ministrul Justiţiei Tudorel Toader despre termenul pe care CCR trebuie să îl impună pentru revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citește și: Ministrul Justiţiei anunţă cine îl va SANCŢIONA pe Klaus Iohannis dacă nu o demite pe Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declară că CCR nu trebuie să dea un termen de revocare a şefei DNA, ci decizia trebuie respectată imedit ce este publicată în Monitorul Oficial.

Tudorel Toader a afirmat că decizia CCR nu produce efecte din momente diferite, anunţă Mediafax.

”Personal sunt ferm convins că în decizie nu trebuie să spui că președintele va emite în 10, 20 de zile, cum au spus unii. Putem argumenta răspunsuri pentru că nu avem toți pregătire juridică la fel. Cert e că orice decizie e producătoare de efecte juridice, orice decizie produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial”, a spus Toader.

Curtea Constituțională a României (CCR) publică joi, pe site-ul instituției, motivarea deciziei care stabilește că există un conflict constituțional între Ministerul Justiției și Președinție, iar șeful statului trebuie să semneze decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Pe 30 mai, CCR a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA. Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va aştepta motivarea CCR referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, adăugând însă că procurorii nu trebuie să fie "controlaţi politic" și că aceștia sunt sub autoritatea, nu în subordinea ministrului Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.