Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, AȘTEPTAT cu proteste și o tavă cu rahat, la Timișoara

Pressalert.ro
Rahat Justitie Tudorel Toader

Un grup de aproximativ zece persoane au protestat, luni, la bilanţul Curţii de Apel Timişoara, împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, manifestanţii având un steag tricolor şi un banner cu un mesaj adresat membrului guvernului.

Protestul a avut loc în faţa sediului Universităţii de Vest din Timişoara, demonstranţii cerând abrogarea OUG 7/2019, conform Agerpres. Protestatrii l-au așteptat pe ministrul Justiției cu o tavă plină cu rahat.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

"Pentru toate cuvintele sale şi pentru tot ceea ce vorbeşte la Bucureşti, noi îl aşteptăm pe Tudorel Toader cu o tavă cu rahat turcesc. (...) Îi spunem că nu suntem de acord cu ceea ce a făcut în aceşti doi ani pentru justiţie şi apărarea statului de drept şi vrem o calea europeană, nu o întoarcere spre comunism, spre Est. Toate legile pe care le dă sunt în apărarea infractorilor şi nu este corect. Cetăţeanul trebuie să se simtă în siguranţă. Sunt multe victime ale recursului compensatoriu, pentru care întrebăm 'cine răspunde?'. Trebuie să facă legi care să respecte legislaţia europeană, înţelegerile cu organismele internaţionale europene. Ne dorim o ţară europeană. Să-şi ia mâinile de pe Justiţie. 'Abrogaţi şi plecaţi', este mesajul pe i-l transmitem", a declarat Eunicia Someşan, una dintre protestatare.

La prezentarea raportului de activitate al instanţelor din jurisdicţia Curţii de Apel Timişoara pe anul 2018 au participat judecători, procurori şi avocaţi.

Magistraţii au subliniat necesitatea şi importanţa realizării unui sistem judiciar independent, imparţial, credibil şi eficient care "reprezintă o condiţie necesară pentru supremaţia legii şi a principilor statului de drept".

La București, sediul Ministerului Justiției a fost atacat cu ouă de protestatarii #rezist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.