Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader îşi încheie mandatul de ministru alături de colegii din Comisia de la Veneţia: 'Cred că pot explica raţiunea şi contextul recentelor modificări'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Viorica Dăncilă a trimis deja la Cotroceni propunerea pentru ministru interimar al Justiţiei, în perioada vicepremierului Ana Birchall, astfel că miercuri ar putea fi ultima zi din mandatul lui Tudorel Toader. Fostul judecător CCR îşi încheie mandatul la Ministerul Justiţiei într-un mod inedit: alături de colegii săi din Comisia de la Veneţia.

Tudorel Toader a confirmat pentru STIRIPESURSE.RO întrevederea de miercuri, precizând şi tema discuţiei cu grupul de raportori ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția).

"Sigur mă voi întâlni. Este exclus ca până în orele 09.00 să fie emise decretele de eliberare, respectiv numire la Ministerul Justiţiei. Fără să fac alte referiri, cred că pot explica raţiunea şi contextul recentelor modificări legislative", a precizat Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

CITEȘTE ȘI: Topul alimentelor bogate în fier. Fiecare celulă din organism depinde de acest mineral

La finele lunii mai 2018, Tudorel Toader a început cel de-al doilea mandat de membru al Comisiei de la Veneţia.

Grupuri de raportori ai Comisie de la Veneţia se va afla miercuri, 24 aprilie, la Bucureşti, unde va avea întâlniri cu ministrul justiţiei, preşedintele Iohannis şi comisia parlamentară specială pentru legislaţia din domeniul justiţiei. Discuţiile au loc chiar în ziua în care Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, urmează să voteze modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.