Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, mesaj clar pentru ambasade după intrevederea cu Jurma și Lazăr: 'Ambasadorii vorbesc și colaborează cu statul român prin MAE'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Procurorul şef interimar al DNA, Anca Jurma, a declarat marți că a discutat "printre picături" cu ministrul Justiţiei despre întâlnirea pe care a avut-o cu fostul ambasador al SUA Hans Klemm, precizând că întrevederea a avut loc la sediul DNA, şi nu la ambasada Statelor Unite.

Ulterior, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că ambasadorii vorbesc și colaborează cu statul român prin Ministerul de Externe, iar procurorii pot coopera cu ambasadele, dar numai pe componenta juridică. Politicul nu trebuie să interfereze în actul de justiție, a subliniat Toader.

„(...) Ambasadorii vorbesc și colaborează cu statul român prin Ministerul de Externe. Procurorii sau structurile din care fac parte pot coopera prin intermediul ambasadelor, dar numai pe componenta juridica. În caz contrar, le spuneam și dânșilor, vă spun și dvs, riscăm să plecăm cu gânduri juridice și să ajungem cu faptul politic. Or politicul nu trebuie să interfereze în actul de justiție, după cum nici în justiție nu interferează în celelalte puteri. Fiecare trebuie să rămână în matca lui constituțională. (...) Concluzionând, apreciez că a fost o întrevedere foarte bună, necesară în contextul dezbaterilor recente, întrevederi pe care le vom permanentiza în beneficiul actului de justiție, în beneficiul cetățeanului, în beneficiul statului de drept, care are nevoie să se consolideze în mod continuu și vă mulțumesc.”, a spus Tudorel Toader, după întrevederea cu Anca Jurma și Augustin Lazăr la sediul MJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.