Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader NU REGRETĂ demiterea Laurei Codruța Kovesi și anunță că a dat VOTUL DECISIV pentru înființarea EPPO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, anunță că nu regretă că a demis-o pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA, și spună că dacă ar fi din nou ministru și ar avea aceleași competențe și situația ar impune-o ar proceda din nou la fel.

„Unele hotărâri se iau în funcție de dinamica vieții sociale. Vreau să vă spun ceva care nu știe nimeni. Eram judecător, eram ministru, dânsa pe pozițiile pe care era, adeseori ne sunam la telefon, adeseori mă consulta în probleme de practică și interpretare a normelor juridice penale. (....) Dacă aș mai fi ministru, nu aș avea competența revocării (din funcția de acum, de procuror șef european-n.red.), dar pe plan local, dacă aș avea competența și realitatea ar cere-o, de ce nu?”, a spus fostul ministru.

Citește și: Un medic FACE MIȘTO de avertismentele apocaliptice ale autorităților: Am fi avut sute de mii de morți, ca-n Bulgaria

Tudorel Toader a explicat că instituția europeană la care Kovesi este șefă s-a înființat datorită votului lui. „Eram la primul Consiliu JAI, în martie, 2017, în calitate de ministru al Justiției. Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, voia să dea drumul Regulamentului de înființare a Procurorului European și nu avea 9 țări care să fie de acord, avea 8. Eu am fost al nouălea, am deblocat situația. La toate reuniunile am fost de acord cu înființarea Parchetului European și cred că este util”, a povestit fostul ministru în cadrul unui interviu cu Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.