Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader nu se teme de reacţia UE în cazul ordonanţei care l-ar scăpa pe Dragnea de o condamnare: 'Ar însemna implicit o invalidare a deciziei CCR'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader a declarat, referitor la o posibilă reacție a partenerilor europeni, că atâta timp cât Curtea Constituțională a spus că justiția s-a înfăptuit pe lângă lege, aceștia nu vor putea spune altceva, deoarece ar însemna implicit o invalidare a deciziei CCR.

"Membrii familiei europene sunt dorninci de stabilitea statului de drept. Câtă vreme avem o instanță constituțională națională și ea spune justiția s-a înfăptuit pe lângă lege, nu cred că partenerii europeni, MCV, vor putea spune altceva pentru că ar însemna implicit o invalidare a deciziei CCR ceea ce nu s-a făcut și nu cred că se face", a declarat Tudorel Toader, la România Tv, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Știi CE reprezinta aceste CIFRE pentru organismul tău?

Ministrul Justiției a anunțat că ministerul a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite.

În luna noiembrie 2018, Curtea Constituțională a admis sesizarea formulată de premier şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, generat de hotărârile Colegiului de conducere a ÎCCJ privind constituirea completurilor de 5.

Curtea a stabilit că aceste completuri au fost constituite încălcând legea încă din anul 2014, atunci când, prin Hotărârea nr.3/2014, au fost desemnaţi prin tragere la sorţi doar 4 din cei 5 membri ai completurilor.

Curtea a stabilit totodată că există un conflict și în ceea ce privește încheierea protocoalelor secrete. Ministrul Justiției a anunțat că probabil va fi emisă Ordonață de Urgență și cu privire la această temă, dar mai întâi este așteptată motivarea CCR.

CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru a scăpa de obiceiul de mânca ÎNAINTE DE CULCARE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.