Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader răspunde solicitărilor PSD : OUG pentru modificarea codurilor penale și privind completurile de 5 judecători ale ÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiției a transmis către CSM proiectul OUG pentru modificarea codurilor penale, precum si un proiect privind completurile de 5 judecători ale ÎCCJ.

1. Contestația în anulare pentru motivul prevăzut de art 426 lit. d) teza I CPP împotriva hotărârilor judecătorești definitive pronunțate în apel de complete de 5 judecători al ÎCCJ după intrarea în vigoare a CPP și pentru care termenul de introducere a contestației în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuți de art 427 alin 1 CPP, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei OUG.

Citeste si Proiect de act normativ pentru luarea unor măsuri referitoare la contestația în anulare reglementată de Legea 135/2010 privind Codul de procedură penală

2. Dacă se admite contestația în anulare formulată în condițiile alin 1, cursul termenului prescripției răspunderii penale se suspendă de la data desființării hotărârii a cărei anbulare se cere și până la data pronunțării unei hotărâr ca urmare a rejudecării apelului, este articolul privind situația deciziilor completurilor de 5, se arata in documentul numit 'Proiect de act normativ pentru luarea unor măsuri referitoare la contestația în anulare reglementată de Legea 135/2010 privind Codul de procedură penală', transmis Consiliului.

În documentul de modificare a codurilor penale se propune reducerea termenelor de prescripție.

Mai multi lideri social democrati si-au exprimat, in ultima perioada, nemultumirea fata de Tudorel Toader, acuzandu-l ca intarzie cele doua ordonante de urgenta. Liviu Dragnea anunta, inainte să se interneze, ca este nevoie de o sedinta pentru a se discuta situatia lui Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.