Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader REACȚIONEAZĂ: Protocolul nu este lege, nu este ordonanță, dar legile și ordonanțele sunt criticate la CCR

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Tudorel Toader

Ministrul Justiției a declarat, marți, fiind întrebat dacă sesizarea făcută de Camera Deputaților la CCR pe protocolul PG-SRI este admisibilă având în vedere că protocoalele nu sunt acte normative, că aceste protocoale nu sunt legi, precizând însă că regimul conflictelor constituționale e altul, scrie Mediafax.

"Protocolul nu este lege, nu este ordonanță, dar legile și ordonanțele sunt criticate la Curte pe excepție sau obiecție de neconstituționalitate. Dacă ne ducem la 146, litera E, dacă ne ducem la conflcite juridice de natură constituțională, au un alt regim. Izvorul conflcitului poate consta în acte sau fapte de natură să lezeze raporturile dintre autorități, dar asta e o discuție tehnică pe care nu o purtăm aici", a declarat Tudorel Toader, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Camera Deputaților a sesizat, luni, Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict între Parchet și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, au spus surse politice pentru MEDIAFAX. Curtea Constituțională a României a fixat pe 22 octombrie termenul la părțile pot trimite punctele de vedere privind conflictul juridic între Ministerul Public și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile - Liderul PSD nu vrea să semneze sesizarea CCR privind protocoalele din justiție .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.