Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, reacţie la informaţia care produce în CUTREMUR în justiţie: 'Pentru a se cunoaşte adevărul...'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

În prezent, la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate aproximativ 300 de cauze în care sunt vizaţi magistraţi. Dezvăluirea apare în proiectul de management prezentat de Marius Iacob, candidat la şefia DNA, în faţa comisiei de la Ministerul Justiției.

Informaţia reprezintă un adevărat şoc în sistem. Dacă ţinem cont că în fiecare dosar pot fi vizate mai multe persoane, putem ajunge la concluzia că 10% dintre magistraţii români au dosare la DNA, ceea ce poate reprezenta un mijloc de presiune uriaş. Toate dosarele vor fi preluate de Secţia specială de investigare a infracţiunilor din justiţie, care va fi înfiinţată în cadrul Parchetului General, după ce preşedintele Iohannis a promulgat modificările la legea 304/2004. Unul dintre principalele argumente folosite împotriva înfiinţării secţiei era tocmai amploarea redusă a fenomenului infracţional în rândul magistraţilor, contrazis acum chiar de informaţiile din DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut o primă reacţie publică la dezvăluirea din proiectul lui Marius Iacob. "Am postat programele manageriale pentru a se cunoaşte adevărul, inclusiv numărul de dosare referitoare la magistraţi!", a declarat ministrul Toader, la solicitarea STIRIPESURSE.RO.

Vezi şi: Planta care purifică ficatul şi scade colesterolul. Cum trebuie consumată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.