Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, reacţie la scrisoarea celor 12 ambasade îngrijorate de schimbarea legii penale: 'Eu le cunosc mentalitatea'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează la scrisoarea celor 12 ambasade care avertizează cu privire la un posibil pericol al efectelor schimbării Codului de Procedură Penală.

"Eu le cunosc mentalitatea. Nu uitaţi că faţă de un anumit ambasador spuneam că nu e jurist şi nu cunoaşte mecanismele statului de drept (ambasadorul SUA - n.r.). Constat şi eu un dublu standard. În întrevederile mele cu ambasadorii, când îşi exprimau îngrijorarea, le spuneam să trecem peste retorica asta. Spuneţi-mi care articol, daţi-mi argumente! De data aceasta mă surprinde un dublu standard", a declarat ministrul Justiţiei, referindu-se la lipsa de reacţie a ambasadelor în alte cazuri de modificare a legii penale, chiar prin OUG.

Vezi şi: De ce apare bărbia dublă. Mestecă gumă dacă vrei să scapi de ea, ne sfătuiesc specialiștii

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a transmis, joi, că "importante ţări partenere" fac apel la România să ia în considerare "potenţialul impact negativ al amendamentelor la legislaţia penală". SUA susţin această poziţie alături de Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia. 

"Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale", se precizează într-un comunicat de presă al reprezentanţei diplomatice.

Vezi şi: Scenariu sumbru al cercetătorilor! De ce ar putea să dispară LEGUMELE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.