Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader s-a DEZLĂNȚUIT la România TV! ATAC la ultimii doi președinți, plus un mesaj: 'Nu înseamnă că dacă sunt 4 vom selecta unul dintre ei'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministerul Justiției a anunțat, luni seară, oficial, procurorii care și-au depus candidatura pentru concursul privind ocuparea postului de șef al DNA, aceștia fiind Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu și Cristian Lazăr. În zilele următoare, ei vor avea interviurile cu Tudorel Toader.

Imediat după anunțul oficial, Tudorel Toader a avut o intervenție telefonică la România TV, unde s-a dezlănțuit la adresa lui Traian Băsescu și a lui Klaus Iohannis. Dacă pe fostul președinte l-a taxat pentru numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA, pe actualul șef al statului l-a ”urecheat” pentru că a numit un șef la DIICOT la mai mult de o lună de la propunerea oficială. În plus, Toader a atras atenția că e posibil ca niciunul dintre cei 4 candidați la conducerea DNA să nu fie selectați, iar procedura să fie reluată.

Citește și: Radu Banciu s-a DEZLĂNŢUIT: Pe cine vede şef la DNA în locul lui Kovesi – Tudorel Toader şi Liviu Dragnea, DESFIINŢAŢI

”Decizia Curţii Constituţionale spune, undeva într-un paragraf, îndeamnă ministrul Justiţiei şi preşedintele să aibă un dialog instituţional, un dialog permanent, un dialog loial, pentru găsirea celor mai bune soluţii în realizarea statului de drept, de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Mâine vor fi verificate cele 4 dosare sub aspectul îndeplinirii condițiilor de legalitate, iar apoi vom proceda la interviuri. Patru candidați pot fi terminați într-o singură zi, dar avem și 2-3 zile la dispoziție. Vom spune la finalul acestei luni pe cine am selectat. Apoi vom sesiza CSM, care va da avizul consultativ, sperăm să fie emis cât mai repede și să fie favorabil.

Să nu uităm că, la ultimul mandat, cineva, nu spun cine (n.r Traian Băsescu), a numit șef la DNA deși avizul CSM a fost negativ. La ultima numire nu a mai fost nicio procedură, nici transparență, nici membri în comisie, ci s-a propus reînvestirea doamnei.

Citește și: Anunț important făcut de Banca Mondială: Care vor fi cele mai dezvoltate orașe ale României

Avem 5 membri în comisie, avem criterii, evaluăm dosarul, programul managerial, tragem o concluzie și trimitem la CSM. De acolo vine avizul consultativ și o transmitem la președinte cu speranța că îl va desemnat într-un interval cât mai scurt. Apreciem desemnarea procurorului-șef la DIICOT, chiar dacă după o lungă perioadă de citire, reflecție, înțelegere și așa mai departe

Mai este o problemă. Noi avem patru candidaţi. Dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să desemnăm unul dintre cei patru. Procedural vorbind, să nu excludem varianta, aceea în care Comisia nu se opreşte la unul dintre candidaţi, ci reluăm procedura, anunţăm din nou perioada de înscriere, de selecţie, adică o luăm de la început. (...) Ştiţi vorba aceea românească: poţi candida singur şi să ieşi pe locul doi. Aici sunt patru, dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei.”, a spus Tudorel Toader la România TV.

Citește și: Veste MARE pentru mamele care se întorc mai repede la muncă: Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al autorităţilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.