Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader s-a dus peste ei, în PUȘCĂRIE: Pe cine a VERIFICAT, fără să anunțe, ministrul Justiției

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader inquam

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a continuat, luni, seria vizitelor în instituţiile din sistemul judiciar românesc, cu o deplasare neanunţată la Penitenciarul Iaşi.

Potrivit unui comunicat al MJ, ca şi în cazul deplasărilor anterioare, obiectivul acestei vizite a fost cunoaşterea condiţiilor de detenţie precum situaţia supraaglomerării şi felul în care se desfăşoară activităţile care au ca scop reabilitarea persoanelor condamnate şi reducerea riscului de recidivă.

Citește și: Foarte interesant! Ce sume importante primește lunar Leonard Doroftei de la statul român, deși zice că moare de foame

Astfel, Tudorel Toader a vizitat spaţiile de detenţie, magazinul alimentar din interiorul penitenciarului, blocul alimentar şi punctele de lucru unde se desfăşoară activităţi lucrative cu persoanele private de libertate.

De asemenea, ministrul Justiţiei a purtat discuţii cu conducerea Penitenciarului Iaşi, cu liderul de sindicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi cu o parte dintre angajaţii aflaţi în timpul serviciului, scopul urmărit fiind identificarea măsurilor care ar putea fi luate de la nivelul Ministerului Justiţiei pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care personalul îşi desfăşoară activitatea.

Citește și: Schimbare de proporții la Pro TV! Ce s-a întâmplat în această dimineață

Ministrul Tudorel Toader a dat asigurări că îşi menţine angajamentul de a continua eforturile pentru remedierea condiţiilor de detenţie din sistemul penitenciar românesc şi îmbunătăţirea climatului de lucru pentru angajaţi, scopul fiind conformarea la standardul impus de Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi de jurisprudenţa CEDO.

Conform MJ, deplasarea la Penitenciarul Iaşi, aşa cum s-a procedat şi anterior, nu a fost una anunţată, urmărindu-se felul în care unitatea îşi desfăşoară activitatea într-o zi obişnuită de lucru.

Citește și: Suma este imensă! Câți bani a câștigat de fapt Mayweather la ultimul său meci .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.