Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader spulberă zvonul că va da o OUG pentru amnistie și grațiere: 'Am propus să preluăm mai multe recomandări de la Comisia de la Veneția' - VIDEO

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Tudorel Toader și Călin Popescu Tăriceanu au avut o întâlnire la biroul lui Liviu Dragnea. Cei trei au discutat despre o ordonanță de urgență pentru legile justiției, dar și înlăturarea efectelor protocoalelor și o OUG pe amnistie.

Tudorel Toader a spulberat zvonul că va da o OUG pentru amnistie și grațiere, dar a anunțat că le-a propus liderilor coaliției să preia mai multe recomandări din raportul preliminar al Comisiei de la Veneția. Despre o OUG pentru anularea efectelor protocoalelor, ministrul Justiției a precizat că Parlamentul are, în dezbatere, o astfel de lege.

Citește și: Anunț îngrijorător venit din partea președintelui: ”Suntem pe ultima poziție din Uniunea Europeană”

”Ne-am întâlnit pentru a-i informa în legătură cu discuțiile pe care le-am avut la Strasbourg. Ei știau mare parte din discuții, fie din presă, fie de la premier sau alți membri ai delegației. Avem avizul preliminar al Comisiei de la Veneția, acum se definitivizează, în perioada 16-18 octombrie are loc plenara Comisiei și se va definitiva raportul. În raportul preliminar sunt anumite sugestii. Raportul preliminar are recomandări care subzistă pentru legiuitorul român, în raport cu legile justiției. Eu am convenit cu cei de la Comisia de la Veneția anumite soluții legislative pe care să le preluăm din aviz și am comunicat liderilor alianței ce am stabilit să vedem dacă nu putem prelua sau îmbunătăți și alte recomandări din cele din aviz. Aceasta a fost discuția cu liderii alianței. Sunt propuneri cu care m-am dus eu, nu mi le-au dat dânșii (oficialii Comisiei de la Veneția - n.r). Vom prelua ceea ce se poate prelua, vom prelua ceea ce trebuie preluat. Aceasta a fost discuția. Am vorbit despre adoptarea unei OUG.

La Ministerul Justiţiei nu a existat, nu există, nici în dezbatere, adoptare, avizare, un proiect de ordonanţă privind amnistia. (...) Un act normativ are în el două componente, o componentă de oportunitate în adoptare, componenta decizie, care cade exclusiv în sarcina decidentului, şi o componentă de constituţionalitate, dacă vorbim de ordonanţă sau de lege. Nu e în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituţionalitatea.

Guvernul nu se poate substitui Parlamentului în legiferare. Există în Parlament un proiect de lege referitor la protocoale. În acest moment, Guvernul nu se poate substitui Parlamentului.”, a spus Tudorel Toader.

Citește și: Adrian Năstase intervine în subiectul momentului-Cum ar fi votat la referendum .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.